Expedia'dan 2022 turizm sezonu araştırması

Expedia'dan 2022 turizm sezonu araştırması
Online rezervasyon şirketi Expedia, 2022 sezonuna ilişkin bir araştırma yaptı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

ABD merkezli küresel online rezervasyon portalı Expedia'nın yaptığı araştırmaya göre, iki yıl süren koronavirüs kaynaklı kısıtlamalarının ardından seyahatçiler 2022'de yeniden yola çıkmaya hazır.

Araştırmaya göre insanlar, seyahate ve kişisel zamana her zamankinden daha fazla değer veriyor. Katılımcıların yüzde 78'i, daha çok kısa geziler yapmakla ilgileniyor.

Yüzde 81'lik kesim önümüzdeki 6 ay içinde aile ve arkadaşlarıyla en az bir tatil yapmayı planladığını belirtirken, Bunların yüzde 54'ü seyahatte daha önce olduğundan daha fazla para harcayacağını ifade ediyor.

Araştırmaya katılan Z ve Y kuşağına mensup bireylerin yüzde 50'si uluslararası bir seyahate çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu ya da zaten bir uluslararası seyahat rezervasyonu yaptırdığını belirtiyor. Daha yüksek yaşlardaki katılımcılar ise Omicron varyantı nedeniyle seyahat konusunda hala tereddüt yaşıyor.

Daha sorumlu ve dikkatli seyahate odaklanan katılımcılar, esnek seyahat seçeneklerini de önceliklerinin başına yazıyor. Katılımcılar yüzde 80 oranında "esnek ücret büyük fark yaratıyor" derken, sürdürülebilir seyahatlerin popülaritesi de artıyor. 

Çalışma ayrıca, seyahatçilerin yüzde 93'ünün seyahatlerini turizm endüstrisinde yaşanan personel eksikliğine göre planlayacağını ortaya koydu. Yüzde 43'lük kesim ise, eksik personelle hizmet veren turizm çalışanlarının üzerinde en az yük oluşturacak şekilde planlama yapacağını belirtti.

TELEGRAM



Bu Haber 21.01.2022 - 12:44:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.