Dünyanın en büyük zincirinde, seyahat tarihinin en büyük data hırsızlığı

Dünyanın en büyük zincirinde, seyahat tarihinin en büyük data hırsızlığı
Konaklama ve havacılık sektörleri büyük data hırsızlıklarıyla sarsılıyor. Britiah Airways ve Cathy Pasific, Radisson Grubu'nda meydana gelen data hırsızlığı bu sefer dünyanın en büyük konaklama zinciri Marriott'ta yaşandı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Konaklama ve havacılık sektörleri peş peşe milyonlarca müşterinin bilgileri peş peşe çaldırmalarıyla gündemde.

İKİ HAVA YOLU ŞİRKETİ, İKİ OTEL ZİNCİRİ

15 Eylül'de British Ariways'in 380 bin müşterisine ait bilgilerin çalındığı duyurulmuştu. Ekim ayında gelindiğinde korsanların yeni hedefi hava yolu şirketi Catyhay Pasific oldu. 25 Ekim'de açıklama yapan Cathay Pasifik, 9.4 milyon müşteriye ait bilgilerin çalındığını duyurdu.

3 Kasım'da ise seyahat sektörü Radisson zincirine dahil otellere yapılan saldıyı öğrendi. Radisson Grubu, etkilenen müşteri sayısını belirtmemekle birlikte sadakat programı üyesi müşterilerin bazı bilgilerinin çalındığı ancak çalınan bilgilerin hayati önemde olmadığını belirtmişti.

500 MİLYON MARRIOTT MÜŞTEİSİ ETKİLENDİ

Şimdi ise konaklama sektörünün en büyük grubu Marriott büyük bir hacklenme haberiyle gündemde. Grubun 500 milyon müşterisine ait bilgilerin çalındığı belirtiliyor. Telegraph'da yer alan haberde, korsanların eline geen bilgilerin pasaport numaraları, email adresleri, doğum tarihleri ve cinsiyet gibi bilgileri içerebileceği belirtildi.

Marriott'taki data hırsızlığının kendi alanında en büyük vaka olduğu belirtiliyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, hacklenmenin grubun 2014 yılında bünyesine kattığı Starwood oda rezervasyon sistemi üzerinden yapıldığını belirtti.

Büyük data hısızlığından etkilenen 500 milyon kişiden 327 milyonunun pasaport numarası, email adresi, doğum tarihi ve cinsiyet gibi bilgileri içerdiği belirtiliyor.

Dünyanın en büyük konaklama zinciri olan Marriott, 127 ülkede 6 bin oteli bünyesinde barındırıyor.



Bu Haber 01.12.2018 - 11:25:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.