Otelciler dikkat! Şimdi de 'Mr Müller' ile hackliyorlar

Otelciler dikkat! Şimdi de 'Mr Müller' ile hackliyorlar

Hackerler otellerin elindeki misafir datasını ele geçirmek için şimdi de 'zengin iş adamı için rezervasyon yapan asistan' rolü yapıyor.


Değişik yöntemlerle otellerin ve hava yolu şirketlerinin elindeki müşteri bilgilerini ele geçiren hackerlerin son taktiği 'zengin patronu için tatil rezervasyonu yapan asistan' numarası oldu.

Otellere "Constantin Müller isimli etkili bir Alman iş adamının kişisel asistanıyım. Bana tatil için bir otel seçme talimatı verdi. Sizin otelinizi seçtim ama kendisi çok talepkar ve sıra dışı bir insandır. Eğer Mr. Müller'in taleplerini karşılayabilirseniz kendisi otelinizin yönetimine ve çalışanlarına cömert bir bahşiş bırakmaya da hazır. Bay Müller'in isteklerini ekte gönderebilir miyim? Lütfen isteklere bir göz atın ve bunları karşılayıp karşılayamayacağınızı ve ne kadara mal olacağını bana bildirin." şeklinde mail gönderen hackerler, ikinci maille isteklerin içinde olduğu düşünülen bir RAR dosyası gönderiyor. Dosyayı açan otellerin datası da bu şekilde hackerlerin eline geçiyor.

Konuyla ilgili olarak Twitter hesabından paylaşım yapan Kayakapı Premium Caves Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler, otelcileri söz konusu maillere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.



Bu Haber 15.08.2023 - 14:36:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.