Data hırsızlığıyla suçlanan RTK'den imaj tazeleme hamlesi

Data hırsızlığıyla suçlanan RTK'den imaj tazeleme hamlesi
Data hırsızlığı skandalıyla uzun süre adından söz ettiren ve ciddi bir itibar kaybı yaşayan RTK, Hüseyin Baraner ile işbirliği yapmaya karar verdi.

Diğer acentelere ve tur operatörlerine ait ticari bilgileri ana partneri FTI ile paylaştığı için geçtiğimiz yıl tartışmaların odağında olan Alman acente ağı QTA'nın ana bileşeni RTK, imaj düzeltme çalışmalarına hız verdi. Hatırlanacağı üzere skandalın patlak vermesinin ardından Schauinsland'ın acente ağı Alpha Reisebüropartner, TUI'nin acente ağı TUI Travel Star ve Schmetterling, QTA ile yollarını ayırmış, RTK'nin CEO'su Thomas Bösl de görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.
 
Alman iş ve turizm portalı fvw'de yer alan habere göre Alman acente korporasyonu RTK, kendisini yurt dışında tanıtma görevini Hüseyin Baraner'e verdi. Habere göre Baraner halihazırda RTK'nin Türkiye gibi ülkelerdeki temsilciliğini yürütüyordu. 

Hüseyin Baraner'in şimdi de RTK ile yurt dışı destinasyonlar arasındaki işbirliğini geliştirme görevini üstlendiği belirtilen haberde, RTK Genel Müdürü Hauke Moll'un "Hüseyin Baraner'in destinasyonlardaki otelciler, dernekler ve siyasilerle olan ilişkileri sayesinde acentelerin ve misafirlerin ihtiyaçlarına daha güçlü şekilde yanıt verebilecek, kafalarındaki soruları ve kaygıları daha iyi yanıtlayabileceğiz." açıklamasına yer verildi. 

Skandal sonrası görevinden istifa ederek RT/Raiffeisen Touristik Group'un strateji ve uluslararası iş geliştirme direktörlüğü görevini yürütmeye başlayan Thomas Bösl ise "Uluslararası ağımız giderek genişliyor. Kendini kanıtlamış bir turizm uzmanı olan Hüseyin Baraner'in aramızda olmasından ve çabamıza destek vermesinden mutluluk duyuyorum." dedi.


Bu Haber 04.04.2024 - 17:40:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.