Almanya'daki data hırsızlığı Thomas Bösl'ün başını yedi

Almanya'daki data hırsızlığı Thomas Bösl'ün başını yedi
Almanya'daki data hırsızlığı skandalıyla ilgili beklenen rapor tamamlandı. Rapora ilişkin bir açıklama yapan RTK, raporun kendisini ise kamuoyundan gizliyor. RTK'nin de içinde olduğu QTA'nın başındaki isim Thomas Bösl ise görevinden ayrılıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Ana bileşenlerini başta RTK olmak üzere  FTI'a ai birkaç acentenin oluşturduğu, QTA'daki (Quality Travel Alliance) data hırsızlığı ile ilgili beklenen rapor tamamlandı.

Veri hırsızlığından çok RTK’deki yeni yapılanma anlatılıyor

Ancak CMS Hasche Sigle adlı hukuk firması tarafından hazırlanan rapor kamuoyu ile paylaşılmadı, raporda ne tür yasal ayrıntıların olduğu bilgisi verilmedi. RTK tarafından yapılan 8 bin karakterlik bir açıklamada, ise veri hırsızlığından çok RTK'deki yeni yapılanmanın anlatıldığı belirtiliyor. 

RTK’nin raporun tamamını QTA bileşenlerinden TUI ve Schauinsland Reisen ile paylaştığı ancak kamuoyuna açıklanmalarına izin vermemek için özel anlaşma yapıldığı belirtiliyor.

Thomas Bösl RTK Başkanlığından ayrılıyor

RTK'nin 'rapor' diye kamuoyuna yaptığı açıklamanın data hırsızlığından çok RTK'deki yeni yapılanmadan bahsettiğine dikkat çekiliyor. Buna göre, RTK'nin (ve QTA'nın) uzun soluklu başkanı Thomas Bösl bu görevi bırakıyor. Bösl'ün yerine Hauke Moll geçiyor. Bösl ise RT/Raiffeisen Touristik Group Holdingin (RTG) Strateji ve Uluslararası İlişkiler Müdürü olacak. Thomas Bösl'ün QTA'nın sözcülüğü görevini bir süre daha devam ettireceği ve orta vadede bu görevi de bırakacağı ifade edildi.

Bösl’ün koltuğuna Hauke Moll oturacak

Bösl'ün koltuğuna oturacak olan Hauke Moll ise son olarak Globetrotter Erlebnis GmbH'nin başkanlığını ve Birgit Aust ile birlikte TVG'nin (FTI ile RTK'nın ortak girişimi bir acente zinciri) genel müdürlüğünü yürütüyordu. Dolayısıyla Moll'un RTK'ya aşina bir isim olduğuna dikkat çekiliyor. 

Son yıllarda FTI ile yakın ilişkileri olan RTK yöneticilerinden Sabine Gnyp ise satın alma müdürlüğünden ayrılarak şirket içi iş birliği işlerini yürütecek. Onun yerine ise data skandalı çıkmadan kısa süre önce RTK'ye katılan  Aida Cruises'un eski yöneticisi Dennis Conrads geçiyor. Conrads ayrıca pazarlamadan da sorumlu olacak.

Lars Helmreich RTK yönetiminden de ayrılıyor

RTK'deki data hırsızlığı skandalı sonrası RTK'nin paydaşlarından TUI Travel Star'dan istifa eden Lars Helmreich RTK yönetiminden de ayrılıyor. Ancak Helmreich de aynı bünyede kalmaya devam edecek ve gelecekte RTG ve Reiselands'ın satışlarını yönetecek. RTK'den FTI'a aktarılan datalar Lars Helmreich'in departmanında yaşanmıştı.

Rapora dair detay yok

RTK'nin QTA bünyesinde bulunan seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin bilgilerini ve ticari sırlarının FTI'a aktarması skanldalına ilişkin hazırlanan raporun detayları kamuoyundan gizleniyor. Hukuk firması CMS Hasche Sigle'nin 93 bin dökümanı ve 21 bin e-maili incelediği ve analiz ettiği rapora ilişkin açıklanan bilgilerin son derece yetersiz olduğu ifade ediliyor. RTK'nin rapora ilişkin açıklamasında "Satış bilgileri aktarılmış ancak seyahat acentelerinin ve müşterilerin verileri hiçbir zaman etkilenmemiştir." denildi.

“Profesyonelce uygulanan bir proje”

Üstelik data hırsızlığından 'Verilerin dikkatsiz bir şekilde işlenmesi' şeklinde bahsedilen RTK açıklamasında 'dikkatsizlik' ve 'kontrol eksikliği'gibi işi masumlaştıran ifadeler kullanılıyor. Ancak Almanya'da çok sayıda turizm profesyoneli, verilerin FTI'a sızdırılmasının basit bir dahili hata değil yönetim tarafından başlatılan ve son derece profesyonel bir şekilde uygulanan bir proje olduğuna inanıyor.


Bu Haber 29.09.2023 - 14:12:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.