Dünya Turizm Günü, '1 milyar turist, 1 milyar fırsat' mottosuyla kutlanıyor

Dünya Turizm Günü, '1 milyar turist, 1 milyar fırsat' mottosuyla kutlanıyor
2015 Dünya Turizm Günü, "1 milyar turist, 1 milyar fırsat" sloganıyla kutlanıyor. Yayınlanan mesajlarda turizmin ekonomik büyümeye, istihdama ve gelişmeye katkısına dikkat çekiliyor.


TurizmGüncel

Konuyla ilgili olarak bir mesaj yayınlayan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, ekonomik büyüme, sürdürülebilir kalkınma ve çevrenin korunması için turizmin büyük gücünden yararlanma ve birlikte çalışma çağrısı yaptı.

Art arda 5 yıllık büyümenin ardından turizmin ekonomik toparlanma, istihdam ve yarattığı firsatlarla toplumların gelişimi için önemli bir lokomotif olduğunu belirten Moon, "2015'in ilk yarısında turizm sektörü yüzde 4'lük bir büyüme kaydetti. Bu büyümenin devam edeceğini ve 2030 yılında küresel turist sayısının 1.8 milyara ulaşacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai ise mesajında şunları belirtti:

"Kalkınmaya, istihdama ve sürdürülebilir toplumsal yaşama büyük katkısı olan turizmin ve bu hareketin bir parçasıyız. Bu hareket aynı zamanda karşılıklı anlayışın inşa edilmesi ve kültürel ve doğal mirasımızın korunması için de katkıda bulunuyor."


Bu Haber 28.09.2015 - 16:40:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.