Turizmcilerden ‘biz hazırız’ mesajı

Turizmcilerden ‘biz hazırız’ mesajı

Turizm sektörü temsilcileri, TÜRSAB tarafından düzenlenen özel gecede buluştu.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi seyahat acentaları, Uluslararası MICE Derneği (I-MICE), MPI TURKEY CLUB (Meeting Professionals International), SITE (Society for Incentive Travel Exellence) ve TETSED (Tüm Etkinlik Teknolojileri Sektörü Derneği) dernekleri ile Binbirdirek Sarnıcı’nda bir araya geldi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmin temsilcilerinin bir araya geldiği gecede iki yılı aşkın bir zamandır yaşanan zorlu pandemi süreci nedeniyle sektör temsilcilerinin bir araya gelemediğinin altını çizerek “Şimdi tekrar bir aradayız. Bu beraberlik sayesinde daha güçlüyüz” diye konuştu.

“Daha çok çalışmalı ve daha fazla gayret sarf etmeliyiz”

Pandemi ile birlikte dünyada çok büyük değişim ve dönüşümler yaşandığını belirten Bağlıkaya, “Tüketicilerin beklentileri değişti. Dünya genelinde seyahat eden 1,5 milyar insanın 1 milyarı pandemi döneminde seyahat edemedi. Bu kitlenin seyahatlere ve etkinliklere hızlı bir geri dönüş yapmasını bekliyoruz. Bu noktada Türkiye, avantajlı olduğu fiyat/hizmet kalitesi dengesi açısından rekabette daha da ön plana çıkacaktır. 3-4 saatlik uçuş mesafesinde 1,5 milyar insanın kolayca ulaşabileceği bir konumda olan ülkemiz, doğru strateji ve pazarlama ile turizmde hep ön sıralarda yer alabilecek güce ve birikime sahip. Yaşanmasını beklediğimiz toparlanmadan daha fazla pay alabilmek için de daha çok çalışmalı ve daha fazla gayret sarf etmeliyiz. Tüm segmentlerde yaşanan sorunları çözmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu süreçte desteğiniz bize güç veriyor. ” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 12.05.2022 - 14:46:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.