Alkoçlar Otelcilik iflas etti, Ender Alkoçlar veda mesajı yayınladı

Alkoçlar Otelcilik iflas etti, Ender Alkoçlar veda mesajı yayınladı

Ticaret Mahkemesi, Alkoçlar Otelcilik’in ikinci kez iflasına karar verdi. Ender Alkoçlar, otel grubunun web sitesinden bir veda yazısı yayınladı. Veda mesajında, iflastan önce otellerin elden çıkarıldığı belirtildi.


İstinafın bozmasına rağmen kararında direnen Ticaret Mahkemesi, 60 milyon liranın üzerinde borcu bulunan Alkoçlar Otelciliğin iflasına karar verdi.

Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar’a ait, Bin 400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi olan Alkoçlar Otelcilik AŞ 2018'de konkordato talebinde bulundu, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tedbir kararı verdi.

Teknik olarak zaten iflastaydı

HalkTV.com'un aktardığına göre, konkordato süreci devam ederken Bodrum ve Alaçatı’daki oteller kapatıldı. Yargılama sırasında dosyaya giren konkordato raporu, şirketin teknik olarak iflasta olduğunu ortaya koydu.

Dosyaya bakan mahkeme 60 milyon lirayı aşan borcu bulunan şirketin iflasına karar verdi. Şirket karara itiraz etti, dosya bu defa istinaf sıfatıyla İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 45. Hukuk Dairesi’ne gitti. Daire 30 Haziran 2021’de yerel mahkemenin kararını bozdu.

Mahkeme kararında direndi

Bozma kararı sonrası dosya bir kez daha İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne gitti. Kararında direnen mahkeme, 16 Haziran’da şirketin iflasına karar verdi. Dosya, tasfiye işlemlerinin yürütülmesi için İstanbul İflas Müdürlüğü'ne gönderildi.

Karar sonrası Alkoçlar Otelciliğin web sitedinde bir veda mesajı yayınladı. Grubun zaten turizm ve konaklama bölümünden çıkma kararı aldığı belirtilen mesajda, elde bulunan otellerin zaten devredildiğine dikkat çekildi.

Alkoçlar Otelciliğin veda mesajı şöyle:

Alkoçlar Oteller Grubu 1950 yılında kurulmuş ve kurulduğu tarihten itibaren Türkiye’nin en eski yerli ve milli otel zinciri olarak birçok ilke imza atmıştır.

Alkoçlar 70 yılda; 21 yurtiçi ve yurtdışı otel işletmesi yaparak, konaklama ve eğlenceyi birleştirerek her zaman ilkleri yapmaya çalışmıştır.

Alkoçlar Otelleri Yönetim Kurulu 2020 yılında turizm ve konaklama bölümünden çıkma kararı alarak ve elindeki otelleri devrederek turizmi konaklama bölümünü kapatmaya karar vermiştir.

Geçen bu 70 yıl içerisinde gerek Türkiye ekonomisine büyük yatırımlar yapmış, gerek ise sektöre binlerce çalışan kazandırarak istihdamı teşvik etmiştir. Bu durum ise Alkoçlar adına geride bıraktığı en büyük kazancı olmuştur.

Senelerce bize destek olan başta mesai arkadaşlarımıza, yöneticilerimize, seyahat acentelerine ve bizleri tercih eden tüm yerli ve yabancı misafirlerimize şükranlarımızı sunarız.

Bundan sonra devam eden diğer sektörlerimizde de aynı ilke ile yola devam edeceğiz. Alkoçlar olarak birlikteliğimizin sürdüğü yıllar içerisinde müşteri memnuniyetinden, gülen personel ilkesinden hiç vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.

Saygılarımızla, teşekkür ederiz..."



Bu Haber 27.06.2022 - 14:33:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Dolandırıcılık kul hakkı yeme

    Fatih erdugan 18.10.2022 - 12:52

    Calisanlarinizin kul haklarini yediniz haram zıkkım olsun kusadasinda birçok personel ve ticaret yapanlarin alacaklari hersey duruyor Allah kat kat cikarir elbet mazlumun ahı yerde kalmaz

  • PARTAL

    HIDIR TEBELLEŞ 29.06.2022 - 09:58

    Misafir memnuniyeti ve gülen personel. Bu palavrayı hep koyarlar bir kere. (Profosyonel yönetim ve kurumsal işletmeleri tenzih ediyorum.) Sevgili kardeşim; Sen zaten bu ilkeleri gerçekten uygulasaydın , iflas etmezdin. PERSONEL MEMNUNİYETİ SAĞLAMADAN MİSAFİR MEMNUNİYETİ sağlanacağına inanmış o kadar çok partal cingöz var ki!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.