TUI'den otellere gönderilen mesajla ilgili TurizmGüncel'e açıklama

TUI'den otellere gönderilen mesajla ilgili TurizmGüncel'e açıklama

TUI Grubunun Türkiye'deki incoming acentesi Tantur tarafından otellere gönderilen bir yazı, sektörde tartışma yaratırken, şirketten TurizmGüncel'e açıklama geldi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Çok sayıda medya organında çıkan haberlerde, TUI'nin Türkiye'deki yer hizmetleri şirketi Tantur'un otellere yazı göndererek, "Rus sahipli şirketlerden gelen rezervasyonları iptal edin" dediği ileri sürülmüş, Baltık ülkelerinde faaliyet gösteren TI Travel LLC, TI Baltics SIA ve Borublita'nın isimleri anılmıştı.

TurizmGüncel TUI Grubuna "Rus şirketlerden gelen rezervasyonların iptali için Türk otellere baskı mı yapılıyor?" diye sordu.

TUI Grubunun medya ilişkileri başkanı ve sözcüsü Kuzey Esener, iddialara ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"TUI, Avrupa Birliği ve İngiltere tarafından belirli Rus işletmelerine ve şahıslara uygulanan yaptırımlardan kaynaklanan yükümlülüklere sonuna kadar bağlıdır. Bunun sonucu olarak TUI, Avrupa Birliği ile İngiltere'nin yaptırım rejimine tabi olan Rus tur operatörleri ile tüm sözleşmelerini askıya aldı.

TUI, hiçbir Türk oteline Rusya'dan rezervasyon almayı yasaklamadı. TUI'nin Türkiye'de kendi portföyünde 30'a yakın oteli var ve bunlarda Rus misafirlere yönelik bir yasak yok.

Türkiye'de kendi otellerimizin yanında, böyle bir açıklama gönderemeyeceğimiz, çok sayıda üçüncü parti otelle çalışıyoruz."



Bu Haber 29.04.2022 - 20:19:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.