Alman turizmcilerden Türkiye mesajı: Geri döndük!

Alman turizmcilerden Türkiye mesajı: Geri döndük!

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle bu ülkede sorun yaşayan Türkiye'nin bu yıl Almanya'dan daha fazla sayıda turist alması bekleniyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman turizmciler bu yıl Almanya'nın Türkiye destinasyonunda daha güçlü şekilde varlık göstereceği görüşünde.

Ralph Schiller: Rus operatörler Almanya'da gerçekçi olmayan komisyonlar ödüyor

Antalya'da düzenlenen bir konferansta konuşan FTI CEO'su Ralph Schiller, Rus tur operatörlerinin Almanya'da gerçekçi olmayan komisyonlar ödediğini ve bunun onları finansal olarak zor durumda bırakacağını ileri sürdü. Schiller, Rusya pazarındaki sorunlar nedeniyle bu yıl Kemer gibi yerlerdeki bazı otellerin açılmayabileceğini de öne sürdü.

Almanya pazarın kendini Türkiye destinasyon lideri olarak tanımlayan FTI, otelcilerden gelecek tekliflere açık olduklarını ancak uzun süreli çalıştıkları partner otellere odaklanmaya devam edeceklerini ifade etti.

FTI Anadolu Jet ile 8 şehir için anlaşma imzaladı

FTI geçtiğimiz günlerde THY'nün bütçeli hava yolu iştiraki Anadolu Jet ile Almanya'daki 8 havalimanından Antalya'ya turist taşımak için anlaşma yapmıştı.

Thomas Bösl: Geri döndük

Seyahat acente zinciri RTK'nın Başkanı Thomas Bösl, "Türkiye'ye geri döndük." dedi. Thomas Bösl, başta Türkiye'ye olmak üzere, Almanya paket tatil pazarında bu yıl toparlanma yaşandığını ifade etti. Bösl'ün değerlendirmesi Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig tarafından da doğrulandı.

Deniz Uğur: Türkiye'deki ortaklarımızın desteğimize ihtiyacı var

Bentour CEO'su Deniz Uğur, "Türkiye'deki ortaklarımızın şu anda desteğimize ihtiyacı var. Seyahat acenteleri Türkiye'yi daha fazla satarak onlara destek olabilirler" derken, Ferien Touristik Başkanı Koray Çavdır da, Almanya'dan Türkiye'nin Ege ve Akdeniz kıyılarına yeterli uçak kapasitesinin olduğunu, piyasada bulunan oda sayının artmasının da satışları daha fazla artıracağını söyledi.

TUI'nin hedefi 1,5 milyon turist

TUI'nin Almanya satış şefi Hubert Kluske de şirketin 500 bini Ege, 1 milyonu da Antalya olmak üzere Türkiye'ye toplam 1,5 milyon turist götüreceğini hatırlattı.

DER Touristik: Türkiye satışları 2019'un 4 kat üstünde

Almanya'nın ikinci büyük seyahat grubu DER Touristik ana markaları Dertour, Jahn Reisen ve ITS ile Türkiye destinasyonunu zorluyor. Şirket, Türkiye satışlarının şu anda 2019'un 4 kat üzerinde olduğunu bildirdi. Bu nedenle gelecek yıl Türkiye kapasitesini 4 kat artırmayı planlayan DER Touristik; Sun Express, Corendon, Pegasus ve Freebird ile Türkiye'ye daha fazla sayıda uçuş yapacak.

"16 ülkedeki satış gücümüzle Türkiye'yi desteklemek istiyoruz"

DER Touristik Group CEO'su Sören Hartmann ve Merkez Avrupa Müdürü Ingo Burmester, grubun 16 ülkedeki satış gücüyle Türkiye'yi desteklemek istediğini belirtiyor. Almanya pazarında Türkiye'nin hacmini önemli ölçüde genişletmeyi amaçlayan şirket, İskandinav pazarında da Türkiye'yi Yunanistan'ın ardından ikinci yapmak istiyor.



Bu Haber 20.05.2022 - 09:05:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.