Beyoğlu'nun yatak kapasitesi 150 bine ulaşacak

Beyoğlu'nun yatak kapasitesi 150 bine ulaşacak
Üç dönemdir Beyoğlu'nu yöneten Ahmet Misbah Demircan, 11 yıllık değişimi anlattı. Demircan, "Yatak kapasitesi 6 binden 40 bine çıktı. 82 bin olan SSK'lı çalışan sayısı 190 bine yükseldi. 8 bin bina yenilendi" dedi. Demircan, hedeflerinin Beyoğlu'nda yatak kapasitesini 150 bine çıkarmak olduğunu söyledi.


2004'ten bu yana Beyoğlu'nun Belediye Başkanı olan Ahmet Misbah Demircan, başkanlığı döneminde Beyoğlu'nda nelerin değiştiğini Sabah Gazetesi'ne anlattı. Demircan, şunları söyledi:

YATAK KAPASİTESİ 150 BİNE ULAŞACAK
 
''Turizmde 6 binden 40-45 bin yatak kapasitesine ulaştık. Bölgede 82 bin SSK'lı çalışan vardı. Bu sayı 180-190 bine çıktı. Yeni yatırımlarla bu sayı daha da artacak. Galataport'ta 4 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. 800 turistlik işletme vardı, bugün 4 bin firmadan bahsediyoruz. 7-8 bin bina kendini yeniledi. Kesilen faturalar üzerinden belki yaratılan ekonomi bulunabilir. Biz sadece yatak kapasitesini ölçüyoruz. Gelen para da daha çok Beyoğlu'nda kalıyor. Ama turizm geliştikçe doktoru da sanat galerisi de tasarımcısı da geliyor. Beyoğlu'nda yatak kapasitesini 150 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Hedefimiz otel yatırımlarının yanı sıra yeme-içme, alışveriş, kültür turizmini de canlandırmak. Cazibe alanları oluşturmaya çalışıyoruz.''



Bu Haber 13.09.2015 - 10:08:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.