Muratpaşa Belediyesinden Bakanlığa ‘Lara’ uyarısı

Muratpaşa Belediyesinden Bakanlığa ‘Lara’ uyarısı
Antalya- Muratpaşa Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Lara sahil bandındaki 21 kilometrelin alanda planlama çalışmalarına başladığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Ankara’da masa başında hazırlanan planın Antalya’da bir karşılığının olmadığı kaydedildi.

Muratpaşa Belediyesi; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Divan Talya Otelden Karpuz Kaldıran Özel Eğitim Merkezi Komutanlığına kadar uzanan 21 kilometrelik  Lara sahil bandında planlama çalışmalarına başladığı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Bölgede 557 dekar nitelikli koruma alanı bulunduğu kaydedilen açıklamada, belediyenin görüş ve onayı alınmaksızın yapılacak planlara karşı yasal hakların kullanılacağı ifade edildi. 

Muratpaşa Belediyesinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, eski Divan Talya Otelden Karpuz Kaldıran Özel Eğitim Merkezi Komutanlığına kadar uzanan yaklaşık 21 kilometrelik Lara sahil bandında planlama çalışmalarına başladığı iddia edilmektedir.

Bilindiği üzere Bakanlık, Temmuz 2019’da anılan bölgede 557 dekarlık alanı ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ ve bu alan dışında kalan ve Antalya’mızın doğa harikası falezleri de içine alan 686 dekarlık kıyı şeridini ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ olarak onaylamıştır.

Bölge, sahip olduğu doğal güzelliklerini yanı sıra bugün kent içi turizmde önemli bir alandır. Lara sahil bandı, özellikle belediyemize ait ve girişlerin ücretsiz olduğu mavi bayraklı falez plajları, belediyemiz kafeleri, engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları yürüten Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’miz, yürüyüş ve bisiklet yolları, parklarıyla belediyemizce bütünlüklü bir yaşam alanı haline getirilmiştir.

Lara sahil bandına ilişkin Ankara’da, masa başında hazırlanacak plan Antalya kamuoyunun nezdinde asla karşılığı olmayacaktır. Muratpaşa Belediyemiz, görüşü ve onayı alınmadan yapılacak planlara karşı hukuki haklarını kullanmaktan bir an olsun geri durmayacaktır.”


Bu Haber 13.04.2024 - 08:39:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.