Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı 

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı 
Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen kaza sonrası, aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

12 Nisan Cuma günü Antalya’da meydana gelen teleferik kazasında bir kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmış; teleferik kabinlerinde mahsur kalan 174 kişi de 22 saat süren operasyonla kurtarılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'daki teleferik kazasına ilişkin 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını bildirdi. Tutuklananların arasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de bulunuyor.

Sarısu mevkisindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde cuma günü meydana gelen kazanın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait ANET AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili E.K.B, Genel Müdür Vekili A.B.S, mekanik mühendisi O.E, ANET iş güvenliği uzmanı M.A., taşeron bakım şirketinin sahibi S.T., şirketin bakım ve otomasyon amiri S.Y., mekanik bakım sorumluları S.K., K.K., O.K., Ö.E, makine teknisyeni H.A., iş güvenliği uzmanı T.A.Ü. ile R.T. gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında ANET AŞ'nin eski Yönetim Kurulu Başkanı da olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında da gözaltı kararı çıkardı. Kocagöz gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 14 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, A.B.S., O.E, S.T. ve S.Y., "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamalarıyla tutuklandı. Diğer 8 şüpheli adli kontrol şartıyla, R.T. ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Özgür Özel: Karar hukuki değil siyasi


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X (Twitter) hesabında yaptığı açıklamada kararın hukuki değil siyasi olduğunu vurguladı. Özel, Soma ve İliç’te yaşanan faciaları örnek göstererek şunları belirtti:

“Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz hakkında verilen tutuklama kararını ve hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Ancak Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir. Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir. Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz.”


Bu Haber 15.04.2024 - 08:22:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.