Berliner Zeitung: Almanların Miami’si Antalya

Berliner Zeitung: Almanların Miami’si Antalya
Almanya’nın başkenti Berlin’de yayımlanan “B.Z” gazetesi, “Bali? Miami? Hayır, Antalya” başlığıyla Antalya tanıtımı yaptı


Almanlar’ın tatil tercihinde İspanya ve İtalya’nın ardından gelen Antalya, Alman basınında da geniş yer buluyor. 2011 yılında 2 milyon 714 bin Alman turistin geldiği Antalya’yı tanıtan, Berlin’de yayımlanan “B.Z” gazetesi iddialı cümleler kullandı. Gazetede, “Bali? Miami? Hayır, Antalya!” başlığıyla verilen haberde, Antalya’da hem batının, hem de Uzak Doğu’nun havasını yaşamanın mümkün olduğu belirtildi. Antalya, şelaleleri ve ormanlarıyla Uzakdoğu’nun incisi Bali ile kıyaslanırken, disko, bar ve eğlence merkezleriyle ise Miami ve İspanya’nın İbiza adasıyla kıyaslandı.

MEDİTASYON, EĞLENCE VE YEMEK


Antalya’nın çevresinin antik yerlerle dolu olduğu vurgulanan haberde, Antalya’nın Uzak Doğu’yu andıran şelale ve ormanların bulunduğu anlatılan haberde, bu alanlarda insanın tam bir meditasyon yapabileceği, meditasyondan koparan tek şeyin ise güzel ızgara kokuları olduğu ifade edildi. Haberde, Londra ya da İstanbul’dan farklı olarak Antalya’da hala kalite ve dizaynın makul fiyatlarda olduğu kaydedildi. Fiyatların uygunluğuna, balık yemeklerinin fiyatları gösterildi.

KALEİÇİ ANLATILDI

Haberde, Antalya’da Avrupa ülkelerine göre çok daha ucuz ve taze balık yemenin mümkün olduğu kaydedildi. Antalya’nın çevresinde çok sayıda güzel şelale ve nehir olduğuna işaret edilen haberde, avlanan balıkların doğrudan fırına girdiği ve kiremitte alabalığın fiyatının 3.5 euro olduğu belirtildi. Haberde, Antalya’nın tarihi kent merkezi Kaleiçi’ne özel yer ayrılırken, konaklama alanında Kaleiçi’nin yanı sıra “Hillside Su” oteli ile yiyecek içecek alanında da Ulupınar’daki “Şelale” adlı restoran tanıtıldı.




Bu Haber 25.05.2012 - 11:47:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.