Başbakan Davutoğlu ve AP Başkanı'ndan Schengen açıklaması

Başbakan Davutoğlu ve AP Başkanı'ndan Schengen açıklaması
Türkiye ile AB ülkeleri arasında devam eden Türklerin Schengen ülkelerine vizesiz girişine dair görüşmelerde karşılıklı açıklamalar geliyor. Başbakan Davutoğlu, AB ülkelerinin Türk vatandaşlarına vize muafiyeti getirmemesi durumunda Türkiye'nin taahütlerini yerine getirmeyeceğini açıklarken, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, vizesiz seyahat için Türkiye'nin tüm koşulları yerine getirmesi gerektiğini yineledi.


Vize muafiyetinin haziran ayında devreye gireceğine dair inancını koruduğunu söyleyen Ahmet Davutoğlu, olmaması halinde Türkiye'nin taahhütlerine bağlı kalmasını kimsenin bekleyemeyeceğini ifade etti.

 Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise, vizesiz seyahat için Türkiye'nin tüm koşulları yerine getirmesi gerektiğini yineledi. Vize ile ilgili kriterlerin Türkiye için sulandırılamayacağını kaydeden Juncker, bu konuda Türkiye için bir istisnanın söz konusu olmayacağını vurguladı.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılan anlaşmaya göre, Türk vatandaşlarının haziran ayının sonuna kadar Schengen ülkelerine vizesiz giriş hakkı kazanması bekleniyordu.



Bu Haber 19.04.2016 - 08:37:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.