Avrupa'nın en büyük acente zincirinin CEO'sundan Türk turizmciye tavsiye

Avrupa'nın en büyük acente zincirinin CEO'sundan Türk turizmciye tavsiye
Avrupa'nın en büyük seyahat acentesi zinciri olan QTA'nın CEO'su Thomas Bösl, Alman pazarındaki Türkiye satışlarıyla ilgili bilgiler verdi. Bösl, "Bir olay olduğunda müşteri tur operatörünü değil, acenteleri arıyor. Size tavsiyem, seyahat acentesinde çalışanları mutlaka yanınıza çekin" dedi.


Eda Özsoy - TurizmGüncel - Antalya


Avrupa'nın en büyük seyahat acentesinin zinciri olan QTA´nın CEO´su Thomas Bösl, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜROFED´in davetlisi olarak Belek´e geldi. Bösl, Gloira Verde'de düzenlediği basın toplantısında hem faaliyetlerini hem de Türkiye pazarıyla ilgili beklentilerini anlattı. 
 
'ALMAN PAZARINDA YÜZDE 7'LİK ARTIŞ VAR'
 
Almanya'daki Türkiye satışlarıyla ilgili bilgiler veren Bösl, şunları söyledi: 
 
"Almanya'daki seyahat acenteleri şu anda yüzde 7 oranında genel olarak bir artış yaşıyor. Bu aslında sadece Almanya için geçerli. Özellikle Benelüx ülkelerinde bu yıl bir eksi görüyoruz. Eğer ciddi bir ekonomik kriz yaşandığında insanlar, ödeyecekleri fiyata çok daha fazla bakıyorlar. Ekonomik kriz malesef insanların tatil merakını azaltıyor. Almanya'da iki hafta önce kış satışları başladı. Yaz için en önemli partnerler İspanya ile Türkiye. Türkiye ile ilgili yüzde 5.5 oranında bir artış var. Aancak ben sayılardan çok seyahat acenteleri ve Türkiye üzerinde konuşmak  istiyorum. Bugün bile Almanya'da tüm paket satışlarının yüzde 90'ı seyahat acentelerinde yapılıyor. Birinci neden şu; internetten de alsanız, acenteden de alsanız fiyatlar aynı. Alman müşteriler için güven çok önemli. Seyahat satın alırken, bir insan yüzü görmek istiyorlar."
 
'GEZİ OLAYLARIYLA İLGİLİ MÜŞTERİLERDEN TELEFONLAR ALDIK'

"Türkiye müşterileri yılda 1.5 kere ortalama olarak tatil yapan müşteri kitlesinden bahsediyoruz. Türkiye'ye gelenlerin yüzde 90'ı yılda 1.5 kere tatil yapıyorlar. Bu güven konusu çok önemli. Bize yüksek sayıda İstanbul'daki gezi olaylarıyla ilgili telefonlar geldi. Burada bakanlık çok iyi çalıştı. Hemen Almanya'ya gelip, yetkili kişilerle bir araya geldi."
 
'TUR OPERATÖRLERİYLE DEĞİL, ACENTELERLE İLGİLENİN'

"Burada seyahat acenteleri çok önemli çünkü müşteri tur operatörünü aramıyor. Bu durumlarda acentelerle bağlantıya geçiyor. Benim size tavsiyem, seyahat acentesinde çalışanları mutlaka yanınıza çekin. Bunlar olmadan tam olarak sorunu çözemezsiniz. Aynı şekilde GTI iflasında da büyük sorunlar yaşandı Herkes seyahat acentelerine koştu. Bu konuya önem vermeniz gerekiyor. Bugün kış satılıyor ve esas kışı konuşmamız gerekiyor. Türk yetkililerle bunu daha detaylı ele almamız gerekiyor. Müşteriler şu anda seyahat acentelerinde. Hem yaz hem de kış için bunu iyi değerlendirmeniz gerekiyor."  


Bu Haber 10.07.2013 - 13:38:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.