Alman ve İngiliz tur operatörlerinden uçuşlara Southwind ayarı 

Alman ve İngiliz tur operatörlerinden uçuşlara Southwind ayarı 
Alman ve İngiliz tur operatörleri, Avrupa Birliği'nin keyfi bir şekilde uçuş yasağı getirdiği Southwind'deki kontenjanlarını başka hava yollarına taşıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Antalya merkezli Southwind Hava Yolları'nın Avrupa’ya uçması ve Avrupa hava sahasını kullanması, 'Rusya ile bağlantılı' olduğu iddia edilerek Avrupa Birliği tarafından durdurulmuştu. Southwind Hava Yolları ise, hiçbir somut delile dayanmadan, sadece dedikodular üzerinden alınan karara sert tepki göstermiş, kararın art niyetli olduğunu ifade etmişti. 

Avrupa Birliği'nin getirdiği yasak sonrası harekete geçen tur operatörleri, Southwind'deki kontenjanlarını başka hava yolu şirketlerine taşımaya başladı.

Antalya merkezli Southwind Airlines, 2024 yaz sezonunda Almanya'nın Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Münih ve Stuttgart kentlerinden Türkiye'nin turizm kentlerine turist taşımak için uçuş izni almış ve tur operatörleri ile de anlaşmalar yapmıştı.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre, pazarda yeni olması nedeniyle Southwind'in operatörlerle yaptığı anlaşmalar büyük niceliklere ulaşmamıştı. Bu nedenle de tur operatörleri zorlanmadan kontenjanlarını başka hava yolu şirketlerine aktardılar. 

Örneğin yasağın kendilerini çok az etkilendiğini söyleyen Schauinsland Reisen, Paskalya hafta sonu boyunca Southwind uçağında uçacak misafir sayısının minimum düzeyde olduğunu ve bunların hepsinin başka uçuşlara kaydırıldığını bildirdi. 

FTI için de benzer bir durumun söz konusu olduğu ifade edildi. FTI, Paskalya yolcularından yalnızca birkaçının Southwind ile uçuşu olduğunu ancak şirketin geniş Türkiye uçuş programı sayesinde yolcuların uygun alternatif uçuşlarla gönderildiği kaydedildi. 

Coral Travel Ferien'in Genel Müdürü Ender Karadağ ise tüm yolcuların rezervasyonlarını yeniden yapabildiklerini açıkladı. 

Dinamik paket tur operatörü LMX de yolcularını başka hava yollarıyla uçurduklarını, yıl geneli olarak Southwind'deki kapasitelerinin zaten 800 paks civarında olduğunu anlattı.

Öte taraftan Southwind'in, Paskalya dönemindeki taahhütlerini yerine getirebilmek için Tailwind ve Corendon'dan uçak kiraladığı öğrenildi. 

Geçtiğimiz yıl İngiltere'de kurulan ve Southwind Airlines ile anlaşma yapan tur operatörü Holiday Best de yolcularını diğer partner hava yolu şirketlerine transfer edeceklerini açıkladı. ATOL'e 81 bin yolcu teminatı ödeyen şirket, İngiltere'nin 10 bölgesel havalimanından turizm destinasyonlarına turist göndermeyi planlıyordu. 

Southwind'in web sitesine göre Stansted, Manchester, Edinburgh, Glasgow, East Midlands, Leeds Bradford, Birmingham, Bristol, Liverpool ve Newcastle'dan Antalya'ya; Stansted'den ise Dalaman'a seferler yapacaktı. 

THY ile Lufthansa'nın ortak girişimi SunExpress, Paskalya haftasındaki boş koltukları Southwind ile uçacak yolcularla doldurduğunu bildirdi. Ayrıca şirket, misafirleri Türkiye'ye götürmek ve Türkiye'den döndürmek için beş ek sefer yaptığını açıkladı.

Southwind yasal süreç başlattı

Southwind Havayolları, AB'nin yasağının herhangi bir somut belgeye dayanmadığı açıklamasında bulundu. Southwind CEO'su Şükrü Can, "Tamamen söylentilere dayalı art niyetli bir karar" dediği yasak için yasal sürecin başlatıldığını söyledi. 

Southwind Havayolları'nın Ağustos 2022'den bu yana 400 binden fazla yolcuyu sorunsuz bir şekilde Avrupa'ya uçurduğunu ifade eden Can, 2024 yılı için Almanya pazarına tahsis edilen 300 bin koltuğun 100 binini halihazırda satılmış olduğunu hatırlattı.


Bu Haber 04.04.2024 - 12:39:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.