Arıcı: İstekleriniz makul düzeyde olmalı

Arıcı: İstekleriniz makul düzeyde olmalı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı TurizmGüncel’e konuştu. Arıcı yakıt, havalimanı ücretleri gibi konularda bekledikleri destek konusunda Rusya pazarında faaliyet gösteren tur operatörlerine cevap verdi: ‘İstekler makul düzeyde olmalı’


Yiğit Ünsay - TurizmGüncel - Moskova

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı Rusya’da düzenlenen her iki fuarı da TurizmGüncel için değerlendirdi:
 
“Intourmarket Rusların ciddi önem verdiği bir fuar. Biz de bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti olarak bu fuara katılıyoruz. Bunun en büyük nedenlerinden biri de Almanya’dan sonra en fazla turist ağırladığımız ülkenin Rusya olması. Rusya’dan yaklaşık 3 milyon 600 bin turist alıyoruz. Türkiye stantının yanında TezTour ve Coral Travel stantları da fuarda ciddi hizmet vermeye odaklandılar. Türkiye stantında da İstanbul, Antalya, Ede bölgesi ve diğer bölgeler temsil edilmeye çalışılıyor. Bu ilişkiler düzeyinin daha iyi hale getirilebilmesi için önümüzdeki senelerde de katılım göstereceğiz.”

‘MITT, RUS MİSAFİR SAYIMIZI ARTIRACAĞIMIZ FUARDIR’

“MITT Fuarı tabi bizim için daha önemli. Fuara pek çok bölgeden özellikle de Antalya’dan çok sayıda arkadaşımız katılıyor. Rusya’dan gelen 3 milyon 600 bin misafirimizin 2 milyon 800 bini Antalya’dan geliyor. St. Petersburg’da yeni bir Kültür ve Tanıtma Müşavirliği açacağız. Belki bunu başka müşavirlikler de izler. Rusya çok geniş bir coğrafya çünkü. 3 milyon 600 bin turistle yetinmemeliyiz. MITT işte bunun için önemli. Turist sayışımızı artırmamız, yeni bölgelere girebilmemiz açısından önemli.”

Abdurrahman Arıcı Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörlerinin özellikle pazar sezonunu genişletmek için talep ettikleri indirim ya da sübvansiyonlarla ilgili şu cevabı verdi:

“Acentelerimiz ve tur operatörlerimiz çeşitli dönemlerde bizden bu isteklerde bulundular. Bu istekleri makul düzeyde tutmalıyız. Önemli olan o. Bu isteklerle ilgili doğru mecralarda bir araya gelip görüşmeliyiz. Bakanımız biliyorsunuz göreve yeni geldi.  Bir buçuk aydır görevde. Ben bugünkü yapıtaşın üzerine çok şeyler katacağına inanıyorum.”

‘ANTALYA’YA DA KUŞADASI’NDAKİ  GİBİ BİR KONGRE MERKEZİ YAPACAĞIZ’

Bakan Yardımcısı Arıcı son olarak bakanlığın Türkiye turizm yelpazesinin genişlemesi için yaptığı çalışmalar ve ön plana çıkardığı bölgeler ile ilgili bilgi verdi:

“Turizmin geniş yelpazeye yayılması için artık kültür, yayla, sağlık gibi yeni turizmlere açılıyoruz. Deniz – kum – güneş üçlemesinin dışına çıkıyoruz. Örneğin; Antalya’da, İstanbul’da ve Orta Anadolu’da çok güzel hastaneler ve diğer rehabilitasyon merkezleri devreye giriyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında kültür turizmi adına Kapadokya, Hatay, Antep ve Urfa bölgesindeki dinamikleri ayağa kaldırıyoruz. Gaziantep’te dünyanın en önemli müzelerinden biri devreye girdi. Hatay ve Urfa’da da yeni müzeler açılacak. Karadeniz’de yayla turizmi, Yalova ve Bursa bölgesi, Afyon ve Kütahya bölgesi öne çıkıyor. Tüm bunlar turizm yelpazesini genişletme çabalarımızın bir gereği. Bunun yanında ulaşım problemlerini halletmeye çalışıyoruz. Ulaşım sorunlarını hallettiğimiz zaman Antalya’ya gelen turist rahatlıkla yukarı da çıkabilecek. Bunun dışında kongre turizmi önemli. Kuşadası’nda büyük bir kongre merkezi açılıyor. Antalya’da da ilerleyen dönemde büyük bir kongre merkezi düşünüyoruz. Bunlar hep birbirlerini tamamlayan oluşumlar.”
 


Bu Haber 19.03.2013 - 21:33:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.