Hacer Aydın, EMITT 2014 Fuarı’ndaki yenilikleri anlattı

Hacer Aydın, EMITT 2014 Fuarı’ndaki yenilikleri anlattı
EMİTT Direktörü Hacer Aydın, önümüzdeki yıl yapılacak olan EMİTT 2014 Fuarı’nda yapacakları projeleri TurizmGüncel’e anlattı


TurizmGüncel

Hacer Aydın ile yaptığımız söyleşiyi sizlere aktarıyoruz:

Hacer Hanım, bu yılki EMİTT fuarı hakkında bilgi verir misiniz? Ne gibi yenilikler var bu seneki fuarda?

Önümüzdeki yıl 30 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihleri arasında TÜYAP'ta 18. kez düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, dünyanın beşinci büyük turizm fuarıdır.

2013 Eylül ayı itibariyle 18. EMITT Turizm Fuarı'nda yer almak için başvuru yapan ülke sayısı 67'ye, turizm şirketi sayısı ise 4.000'e ulaşmış bulunuyor. İlerleyen tarihlerde ülke katılımının 70'i, uluslararası katılımcı kurum, kuruluş, belde sayısının ise 4500'ü aşmasını bekliyoruz.

EMITT Fuarı, 2013 yılında Türkiye ve dünyadan geniş katılıma sahne olmuş ve 131 bin ziyaretçiyle önemli bir başarı gerçekleştirerek yine rekor katılıma sahne olmuştu. 2014 yılında çok daha geniş katılımla yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyoruz.

2014 EMITT Fuarı'nda tam kapasite dev fuar alanını kullanıma açıyoruz. TÜYAP'ta 65 bin metrekare alanda, 11 salonun tümünde yer alarak fuar katılımcılarına çok daha geniş imkanlar sunuyor olacağız.
 
Her yıl yeni rekorlar kıran EMITT Fuarı, yıllardan bu yana gerçekleştirdiği yüzde 10'un üstünde büyüme oranıyla bölgedeki tek turizm fuarı olarak da dikkatleri üzerine çekiyor.
 
Organizasyon hakkında neler söylemek istersiniz?
 

Ekin Fuar A.Ş. - ITE Group organizasyonunda TUROFED ve TYD ortaklığıyla gerçekleşen EMITT Fuarı'na Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TOBB, 6 meslek odası, 36 dernek ve vakıf destek veriyor.

 Önümüzdeki yıllarda ilk üçe girmeyi hedefleyen EMITT Fuarı'nın katılımcılarını ise tur operatörleri, seyahat acentaları, oteller ve zincir oteller, hava yolları, cruise firmaları, turistik beldeler, uluslararası tanıtım ofisleri, araç kiralama firmaları, hastaneler ve turizm sektörüyle ilgili tüm kuruluşlar oluşturuyor.
 
Hangi ülkeler katılıyor?

 
2014 EMITT Fuarı geçen seneye göre çok daha geniş bir ülke katılımına sahne olacak. Seyşeller, Nepal, Kamboçya, Moğolistan, Bosna Hersek, Mauritus, Hırvatistan, Abu Dhabi, Adıgey Özerk Cumhuriyeti, Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bulgaristan, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Dubai, Dominik Cumhuriyeti, Dubrovnik-Hırvatistan, Ekvator, Endonezya, Ermenistan, Fas, Filistin, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kazakistan, Karadağ, Kenya, Kırım Özerk Cumhuriyeti, Kosova, Kore, Küba, Lübnan, KKTC, Kuveyt, Macaristan, Makedonya, Meksika, Moldovya, Maldivler, Mısır, Rusya Federasyonu,  Özbekistan, Pattaya-Tayland, Peru, Senegal, Singapur, Slovenya, Sudan, Tanzanya, Tataristan Özerk Cumhuriyeti, Tanzanya, Tayland, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Vietnam ve Yunanistan katılımcı ülkelerden bazıları.
 
Ayrıca Türkiye'nin önde gelen turizm kentleri, ilçe ve beldeler de 2014 EMITT Fuarı'nda yer almaya hazırlanıyor. Dünya ülkelerini bir arada bulmak, kültürel, coğrafi ve doğal güzelliklerini daha yakından tanımak için tüm tatilcileri EMITT Fuarı'na bekliyoruz. 
 
2014 EMITT Fuarı'nda gerçekleştireceğiniz yeni ve yenilikçi konseptlerden söz eder misiniz?

 
2014 EMITT Fuarı'nda katılımcı kurum, kuruluş ve ziyaretçiler birçok yenilikle karşılaşacak. Bu yıl bir ilke imza atarak gerçekleştireceğimiz sağlık ve kış turizmi salonlarıyla fark yaratacağımızı umuyoruz.
Türkiye'de hızla gelişen turizm sektöründeki çeşitliliğe destek vermek ve gelen işbirliği taleplerini değerlendirmek adına sağlık turizmi ve kış turizmine tamamen ayrı salonlar tahsis ederek dikkatleri bu alanlarda da Türkiye'nin üzerine çekmek istiyoruz.
 
2014 EMITT Fuarı'nda sağlık turizmi kapsamında nelerle karşılaşacağız?
 

Bir salonun tamamını İDA Consulting, b2b Medical Encounters ve proje danışmanı M.Ergun Güvenç işbirliğiyle, sağlık, estetik, termal ve SPA turizmine tahsis ediyoruz.

Türkiye'nin önde gelen hastane ve klinikleri ile termal ve SPA otelleri başta olmak üzere sağlıkla ilgili kuruluşları yerli ve yabancı kurum ve kişilerle buluşturmayı ve Türkiye sağlık turizminin gelişmesine önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz.

Sağlık turizmi denilince akla öncelikle şifa arayan insanların daha ekonomik koşullarla bir başka ülkeden tıbbi destek sağlamaları geliyor. Ancak bu algıda ciddi bir eksiklik söz konusu. Plastik cerrahiden estetik merkezlerine, sağlık, termal ve thalasso otellerinden fizyo terapi merkezlerine, sağlık turizmi acentelerinden asistans şirketlerine, konaklamadan sağlık sigortasına, kozmetik firmalarından sivil toplum kuruluşlarına kadar sağlık turizminin kapsadığı alan çok geniş.
 
Türkiye, bulunduğu coğrafi konum ve gelişmiş sağlık altyapısı sayesinde sağlık turizminde büyük potansiyeller barındırıyor. Halihazırda Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu'nun en büyük sağlık turizmi merkezi Türkiye'dir. Mevcut potansiyeller değerlendirildiğinde ise Türkiye Avrupa'nın önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri konumuna yükselecek. Sağlık turizmi son derece önemli bir alandır, çünkü katma değeri en yüksek turizm türlerinden biridir. 2014  EMITT Fuarı bu yönde bir ilki gerçekleştirerek sağlık turizmine de öncülük edecek.
 
2014 EMITT Fuarı'nda yer alacak sağlık ve sağlıklı yaşam sektörleri, bölgenin birinci, dünyanın 5. büyük turizm fuarında sağlık turizmi alanında faal 900'ün üzerinde seyahat acentesi yöneticisi ve 200'den fazla doğrudan alıcı ile bire bir görüşme imkanı bulacak.
 
Kış turizmi için de özel bir salon ayırıyorsunuz. Kış turizmi hakkında neler söylemek istersiniz?

 
Bu yıl kış turizmine de özel olarak bir salonun tamamını tahsis ediyoruz. Avusturya, İtalya gibi dünya kış turizminde iddia sahibi ülkelerle Türkiye'nin önde gelen kış turizmi merkezleri ve tesisleri aynı salonda boy göstererek dünyanın 70 ülkesinden gelen sektör profesyonelleri ile buluşacak.
 
Türkiye'nin Bursa Uludağ ile başlayan ve Bolu, Erzurum, Erzincan, Isparta, Kayseri, Kastamonu, Antalya, Bitlis, İzmir, Ağrı, Kocaeli, Bingöl, Gümüşhane ve Kars’ta hızla gelişen kış turizmi merkezleri ve tesislerinin tanıtımı için 2014 EMITT Fuarı büyük bir fırsat sunuyor olacak.
 
Kış turizmi de sağlık turizmi gibi katma değeri yüksek turizm türlerinden biri olma özelliğine sahip bulunuyor. Örneğin Avusturya kış turizminden yılda 10 milyar dolar gelir elde ediyor. Türkiye'nin kış turizmi tesislerinin bulunduğu lokasyonların doğal güzellikleri ve altyapılarının Avusturya Alpleri'nde bulunan güzellikler ve imkanlardan bir farkı bulunmuyor. Bununla birlikte, Avusturya'nın önde gelen kış turizmi uzmanları, Türkiye'nin Uzungöl gibi lokasyonlarına hayranlıklarını dile getiriyor ve yatırım imkanlarını araştırıyorlar.
 
2014 EMITT Fuarı'nda dünyanın önde gelen kış turizmi merkezlerinden aşağı kalmayan Türkiye kış turizmi imkanlarının dünya çapında görücüye çıkacak olmasından büyük mutluluk duyuyoruz.
 



Bu Haber 11.10.2013 - 10:53:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.