KKTC’de 43 bin euroluk turizm fuarı standına tepki

KKTC’de 43 bin euroluk turizm fuarı standına tepki

KKTC’nin MITT Moskova Turizm Fuarında standa 43 bin 200 euro ödemesi tepkilere neden oldu.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Rusya’nın başkenti Moskova’da 19-21 Mart tarihlerinde düzenlenen MITT Moskova Turizm Fuarında 70 metrekarelik stand için 43 bin 200 euro, elektrik bağlantı ve kullanım ücreti için 2 bin 634 euro ödediği öğrenildi.

KKTC Resmi Gazetesinde yayınlanan karara göre, yaklaşık 45 bin euroluk ödeme Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı altında yer alan “Tanıtma, Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri" kaleminden karşılandı.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, 43 bin 200 euroluk standın ücretine tepki gösterdi. Barçın açıklamasında, “Yer/kira parası da değil sadece stand yaptırmaya nasıl 43 bin 200 euro verilir aklım almıyor gerçekten. Nedir yani bu standın özelliği?” diye sordu.



Bu Haber 29.03.2024 - 09:50:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kuzey Kibris

    cetin.bozaci 29.03.2024 - 11:46

    KKTC ismi gecmiyordu. Kuzey Kibris diye katilmislar, Kuzey Kibris diye bir Ulke yok. Tour operatoru Rusya da olmayan ve/veya Rusya tarafindan taninmayan bir ulkeyi nasil satisa acar?. Stand da tanitim icin personel yoktu. Tek bos stand olarak demek yanlis olmaz. Ne hedefleyerek gelmis olduklarini anlamak mumkun degil

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.