Ersoy, TYD Genel Kurulu'nda konuştu: Turizm birliğini kuralım, tek ses olalım

Ersoy, TYD Genel Kurulu'nda konuştu: Turizm birliğini kuralım, tek ses olalım
TYD Genel Kurulu’nda turizm yatırımcılarına seslenen Murat Ersoy "Türkiye Turizm Birliği’ni kuralım, tek ses olalım. Tek bir elden hareket edelim" çağrısında bulundu


Eda Özsoy – Turizm Güncel

TYD 13. Olağan Genel Kurulu İstanbul Conrad Otel’de düzenlenen bir toplantıyla yapıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan TYD Başkanı Murat Ersoy, eski başkan ve kurucu Barlas Küntay’ı rahmetle andıklarını ifade etti. İki yıl daha derneğin başkanlık görevine talip olduğunu açıklayan Ersoy, iki yıl boyunca yaptıkları icraatları anlattı. Finansmancıları da TYD içine kabul etmeye başladıklarını anımsatan Ersoy, bunun derneğe büyük katkı sağladığını söyledi. Ersoy, konuşmasına şöyle devam attı:

“TYD üyeleri arasında hem büyük hem de küçük oyuncular var. En büyük yatırımcıyla en küçük yatırımcı aynı aidatları ödüyordu. Bu nedenle bu yıl yatak kapasitesi ve işletme büyüklüğüne göre aidatları belirleyeceğiz."

"Turizmciler sektörün çok sesli korusu gibi. Ancak asla gür bir ses çıkmıyor. Geçen yıl Turizm Yatırım ve İşletmeleri Nitelikler Yönetmeliği’nde ilgili değişiklikler yapılarak, bakanlık yetkilileriyle TÜRSAB, TÜROFED, ve TUROB’un ortak imza atması için bir adım atıldı."

YENİ BİR REZERVASYON PORTALI AÇILIYOR

"Ayrıca yeni bir rezervasyon portalı açıyoruz. Bu tur operatörlerine destek veren bir portal olmayacak. Mayıs ayında faaliyete geçecek. Uçuş, konaklama ve transfer yapacak. Bu portal sayesinde üyelerimize tur operatörlerine rakip olmayacak şekilde dünyanın her yerindeki küçük acentelerine dahi ulaşma fırsatı sağlayacak. Portal üzerinden yapılacak erken rezervasyon kampanyalarıyla elde edilen gelirlerin vadesi gelmeden once üye bankalarımız tarafından nakde çevrilmesiyle tur operatörleri için erken tahsilat fırsatı sağlamayı hedefliyoruz. Bu sistem, tüm seyahat acentelerine de açık olacak. Üyemiz olan finans kuruluşları, bu sisteme kredi kartı desteği verecek.  Yani üç saç ayağı bu işte büyük rol alacak. Bölgelere tarifeli sefer düzenleyenler, acenteler ve otelciler… Otelciler kendi fiyatlarına müdahale edebilecekler. Amacımız bu portalı yıl boyunca oturtmak. Bir sonraki sene de tüm Türkiye genelinde hatasız şekilde çalışmasını sağlamak."

ÇOK CILIZ SES VAR ANCAK SES ALGILANAMIYOR

"Ayrıca Türkiye Turizm Birliği’nin kurulmasını istiyoruz. Turizm sektöründe çok cılız ses var ancak ses duyulmuyor. TYD ve diğer tüm turizm derneklerini çatısı altında toplayan ve kanun kapsamında çalışacak olan Türkiye Turizm Birliği’nin kurulması yönündeki çalışmalarımızın hızla sonuçlanmasını hedefliyoruz. Turizmde tek bir ses olmamız gerekiyor. Bütün tanıtım stratejilerinin de tek bir sistemde toplanması gerekiyor. Tek bir stratejiyle bu kaynakların entegre edilmesi gerekiyor. Üç saç ayağının ortak hareket edebildiği tek bir ses olmalı. Kanunla kurulmuş, Turizm Yatırımcıları Birliği olmalı."

USTALIK DÖNEMİM BAŞLADI

“Sizlere son olarak şu mesajı vermek istiyorum. Çıraklık dönemi bitti, ustalık dönemi başladı benim için. Genel kurulumuzun derneğimize hayırlı olmasını diliyoruz.”


Bu Haber 27.03.2015 - 11:09:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.