Emin Çakmak: Genel kurul şeffaf ve zarafet içinde geçsin

Emin Çakmak: Genel kurul şeffaf ve zarafet içinde geçsin
TÜRSAB Başkan adayı Emin Çakmak, TÜRSAB seçimlerine kadar neler yapacaklarını anlattı ve adaylara başarılar diledi


TÜRSAB’da Aralık ayında yapılacak Genel Kurul heyecanı şimdiden başladı. Lütfi Kırdar’da TÜRSAB BYK Başkanları’na yönelik bir konuşma yapan Başaran Ulusoy, seçim sürecindeki adaylara karşı saygılı olunması gerektiğini söylemişti.

Başkan adayı Emin Çakmak da, Ukrayna Fuarı’ndan yazılı bir açıklama yaptı.

Başaran Ulusoy’a başarılar dilediğini anlatan Çakmak, geçen dönemki genel kurulda yaşanan olayların bu seçimde tekrarlanmamasını istedi. Emin Çakmak’ın açıklamalarını aktarıyoruz:
“Geçen seçimin hazırlık ve genel kurul süresince şahsımın ve ekibimin korumuş olduğu nezaketi bu seçimde de devam ettireceğimizi bildirir, aynı nezaketi diğer yönetim kurulu adaylarından beklediğimizi ifade ediyoruz.
 
Ümidim genel kurulumuzun, tüm camiamız, ulusal ve uluslararası turizm basınının arzu  ettiği bir zarafet ve şeffaflıkla gerçekleşmesidir.
 
Üç yılı aşkın bir süredir, Türsab Hepimizin ekibi olarak; Türkiye’deki tüm acentelerimize ulaştık ve kendileri ile dertleşme, fikir paylaşma şansına sahip olduk. Türkiye’nin dört bir yöresinden ve seyahat acenteciliği mesleğinin farklı branşlarında faaliyet gösteren değerli meslektaşlarımızla beraber yapmış olduğumuz sohbetler neticesinde ortaya çıkan fikir ve sorunları, mali müşavirlerimiz ,avukatlarımız, Turizm Bakanlığı eski danışmanlarımız ve Turizm sektörünün farklı dinamikleri (Otel&Rehber Birlikleri-Hava yolu Şirketleri vb. ) ile istişareler sonucunda değerlendirip bir yol haritası çizdik. Önceki yönetimler tarafından şimdiye kadar yapılmamış olan bu yoğun ziyaretlerden, çok olumlu sonuçlar elde ettik
 
Bu noktada tüm meslektaşlarımıza katkılarından dolayı şükranlarımı sunmak isterim. Bu ve buna benzer istişare ve bilgilendirmeler bizim dönemimizde sürdürülecek ve bizzat acentelerimizin ayağına gidilerek onların ihtiyaçları doğrultusunda hizmet üretilecektir. TÜRSAB, bizim dönemimizde şahısların tasarrufundan çıkarılıp ; ulaşılabilir, üyelerinin hizmetinde, bir meslek kuruluşuna dönüşecektir.

İLK ÇIKIŞ NOKTAMIZ


Yasal zemini doğru hazırlanmış bir program dahilinde ülkemizin tüm birimleriyle ortak bir politika geliştirerek,  Bölgesel Yürütme Kurullarımızın başkanlarının da yönetim kurulu ile eş zamanlı bir şekilde çalışmasını sağlayarak, her bölgemizde 12 ay süreli turist kabul edebilmek ilk çıkış noktamız olacaktır.
 
TÜRSAB’ın tüm iştirak şirketlerinin hakim ortağı ve TÜRSAB’ın tüm gayrimenkullerinin sahibi haline getirilen, fakat sadece 400-450 üye ile paylaşılan TURSAV’ı (Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı), tüm seyahat acentalarının vakfı  yapmak ve iştirak şirketlerimizin gelirlerini üyelere eşit bir şekilde paylaştırmak, öncelikli amacımızdır.
 
Bizler "Türsab Hepimizin" ailesi olarak, bize oy veren ya da vermeyen tüm meslektaşlarımızı, kardeşçe kucaklıyor ve bu dönem için şemsiyemiz altında toplanmaya davet ediyoruz. Sektörü ve ülke ekonomisini çok yakından ilgilendiren Türsab Seçimlerine ulusal ve sektörel tüm basın mensuplarımızı da, seçim günü tüm oturumu izlemek üzere genel kurulumuzda aramızda görmeyi diliyoruz.
 
16 yılda 6 kez üyelere bilgi aktarmak yerine, görev alacağımız süre boyunca üyelerimizi her konuda eş zamanlı bilgilendirip, fikirlerini alacağımızı ve yapmış olduğumuz harcamaları kuruşu kuruşuna tüm şeffaflığıyla üyelerimize sunacağımızı siz değerli basın mensupları vasıtasıyla şahsım ve ekibim adına garanti ediyorum.   
 
Başkanımızı adaylık sürecinde tekrar başarılar diliyor ;  16 yıldır yapılmayan veya yapılamayan konularla ilgili olarak içini ferah tutmasını istirham ediyorum.
 
‘Başkanım sen kızma, mutlu ol. Biz yaparız...’




Bu Haber 26.03.2015 - 09:46:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet Can 27.03.2015 - 12:11

    2013 yılında yapılan genel kurulda dikkatimi çeken en önemli nokta üyelerinin haklarını savunmak için yönetim kurulunu denetlemekle yükümlü Denetleme Kurulu Başkanı Nebil Çelebinin Emin Çakmakın Başaran Ulusoy yönetimine sorduğu sorulara karşı siper olması ayrıca sözlü ve fiziki olarak Emin Beyi taciz etmesiydi.Umarım bu tarz şeyler tekrarlanmaz.Basın mensuplarına açık bir genel kurul fikrini destekliyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.