Atilay Uslu, Almanya'da neden tur operatörlüğüne girdiklerini anlattı

Atilay Uslu, Almanya'da neden tur operatörlüğüne girdiklerini anlattı
Belçika ve Hollanda’da tur operatörlüğü yapan Corendon Turistik, Alman pazarına giriyor. Almanya’dan 16 noktadan Antalya’ya 250 bin koltuk koyan Corendon Airlines, 50 bin koltuğu kendisi satacak.Atilay Uslu, Alman pazarında yapacakları çalışmaları anlattı.

 

Eda Özsoy – TurizmGüncel - Berlin

Alman pazarına yeni bir Türk tur operatörü daha giriyor. Corendon’un ortaklarından Atilay Uslu, Turizm Güncel’e yaptığı açıklamada, pazara girişinin detaylarını anlattı. 
 
Corendon Airlines olarak Almanya’dan Antalya’ya 250 bin koltuk koyduklarını belirten Uslu, bunların 50 binini kendilerinin satmaya çalışacaklarını anlattı. Uslu, yeni yapılanmayı şöyle anlattı;  
 
“Düsseldolf’da 1 Nisan’dan itibaren tur operatörlüğüne başlıyoruz. Bu yıl sadece yatırım yapacağız. Asıl hedefimiz önümüzdeki sene olacak. 2015’te büyük kapasiteye geçeceğiz. Bu yıl, IT ve marketing çalışmaları yapacağız. IT yatırımlarıyla birlikte 2.5 milyon Euro’luk yatırım yapacağız.
 
Almanya zor bir Pazar. Acenteler yüksek komisyonlar istiyor. Bu nedenle komisyon savaşı veriyoruz. Bu nedenle ilk etapta 50 bin yolcu hedefliyoruz. Almanya’da Türkiye spesiyalisti kalmadı. Burada böyle bir ihtiyaç var. Bizim elimizde imkanlarımız var.”
 
BEŞİNCİ OTEL AMSTERDAM’A GELİYOR
 
 Almanya’dan şu an için Gazipaşa’ya uçak planları olmadığını kaydeden Uslu, belki önümüzdeki sene bunun mümkün olabileceğini anlattı. Uslu, tur operatörü olarak bu yıl yüzde 30 artış beklediklerini belirterek, “Bunu çoğunlukla Türkiye olarak görüyoruz. 550 bin Türkiye olmak üzere 800 bini bulur sanıyorum. Bunun yanında havayolu olarak 15 uçağa çıktık. Bir de otel dalında Türkiye’de dört otelimiz var. Beşinci otelimizi Amsterdam’da açacağız. Bu yıl kasım ayında otelimiz hizmete girmiş olacak” bilgisini verdi.
 


Bu Haber 09.03.2014 - 15:14:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.