Emir Hepoğlu

İnoveyşınmen ( inovationman )

Yenilikçi bir kahramana hepimizin ihtiyacı var. Sürekli şikayetçi olduğumuz, arada bir mızmızlandığımız, bazende abanarak eleştirdiğimiz Turizm sektörü ile ilgili sorunları mizahi yönlerini ortaya çıkartarak paylaşmak gerektiğini düşünenlerdenim.

Hep konuşulan, çok tartışılan, zaman zaman uğrunda savaşılan ancak sonuç bekleyenleri her daim hüsrana uğratan bu enteresan kaos düzeninden bizi birilerinin kurtarması peygamber bekleyen toplumlar misali günlük dualarımızı süsleyen yegane konu.

Olayın mizahi boyutu da burada devreye giriyor zaten.

Peygamber talebi çok uçuk oldu diyelim, o zaman biz de Gotham City ahalisi gibi bir süper kahraman talebinde bulunalım. Artık elimizdeki dilekçelerle Büyük Şehir Belediyesi'ne mi, yoksa Bakanlığa mı başvururuz orasını tam kestiremiyorum. Ancak bizi bu düzen görünümlü karmaşadan ancak bir süper kahramanın kurtarması gerektiğine gönülden inananlardanım.

KAOS'mu ne kaosu kardeşim, her şey yolunda tıkırında, ortalığı karıştırma akıllı ol bak seni eleştiri manyağı yaparız diyenlerin bağırtılarını şimdiden duyabiliyorum.

Vallahi kimse kusura kalmasın, Cem Yılmaz'ın dediği gibi mavi donun varsa gel hesabı CV'si konumuza paralel her abi ya da ablanın yardımını kabul edebiliriz. Uçması, çok iyi dövüşmesi, nefesi ile karşısındakini dondurması, osuruğu ile dünyaları devirmesi vs. kendisinden beklediğimiz özelliklerden bazıları.

Mavi don, kırmızı pelerin, sadece gözleri kapatan lastikli maske, lakos tişört, göğsünede kocca bir 'I' harfi, resmi en kralından tamamlar. Bu 'I' kahramanımıza verdiğimiz adın başharfi.

Onun adı INOVATIONMAN ( inoveyşınmen ) !

Peki sektörün hem ileri hemde geridengelenlerinin inkredıbıl INOVEYŞINMEN'den beklentileri nelerdir ?. İstekleri, dilekleri, ricaları ve taleplerini sizler için araştırdık ve kaleme aldık.

Mennan Çökelek

Maximus Herbocus Dahilus Resorts & SPA

EH- Mennan bey, kamuoyu sizi iki  yıl içerisinde işletmeye soktuğunuz 17 adet Maximus Herbocus Dahilus Otellerinin sahibi olarak tanıdı. Ancak daha önce bu denli tanınmıyordunuz. Asıl işinizin ne olduğunu daha doğrusu değirmenin suyunun nereden geldiğini ülkecek ve hatta ailecek merak eder olduk. Kısaca bize açıklamanız mümkünmü acaba?

MENNAN- Ehe ehe ehe ( pis gülüş efekti ) vallah gardaş bisim inşahat gurubumuz vardır, aha da biride otobos firmamız varıdır, hepi topu budur. Allahımıza çoh şukur yuvarlanıp gidiyos işte. Otobos sayısı 500 çivarında sanırısam, inşahat olarah da memleketin heribir ucunda yol, hastahana, baraj vesaire bi dolu şantiyemiz var. Sayısını tam bilmirem şimdi, gusura galma.

EH- Aman efendim ne kusuru çok rica ederim. Gurubunuzun yapısını ve gücünü öğrenmek adına gayet açıklayıcı oldu bu söyledikleriniz. Peki neden turizm sektörüne giriş yaptınız, hemde iki yıl içerisinde 17 otel birden açarak dikkatleri üzerinize çeken bir hamleydi bu.

MENNAN- Vallah Emir gardaş biraz birikmişimiz neyim varıdı, biraz da bizim güccük gardaşımıza bir iş guralım dediydik, odur yani. Kendisi yurt dışında iki üniversite ohudu hemi de turism üzerine.

EH- Valla Mennan bey maşallah bayağa birikmiş desenize, zırt diye iki senede 17 otel üstelik hepside lüks ve 5 yıldızlı !

MENNAN- Zırt derkene?

EH- Aaaa yok yanlış anlamayın yani çok hızlı girişat manasında Mennan beyciğim ( oyyy ). Her neyse o vakit asıl konumuza geçelim müsadenizle. Turizm sektörünün durumu eminim malumunuz, 2015 çok da eğlenceli geçmedi, Türk turizmini etkileyen bir çok iç ve dış etken oldu. Sizin gurupta genel tablo neydi, 2016 için beklentileriniz nedir, son olarak da yeni yatırımlar söz konusu mu?

MENNAN- Gıssaca şoyle özetliyem, bizim çoh değerli ve pirikimli bir goordinatörümüz neyim var, kendüsü Okşan bey ve bu gonuyla ilgilide geçenlerde bir prifink verdi baa. Çoh aydınlandım, pilgilendim, ve seneye 10 otel daha açmaya garar verdim.

EH-  Kriz döneminde yatırım, hem de 10 otel birden, gerçekten çok cesur bir hamle. Sanırım bu sizin Okşan bey gayet kendinden emin ve işinin ehli biri! Peki size son bir sorum daha olacak Mennan bey. Sizce turizmin ve haliyle yatırımcının en büyük problemi nedir? Mesela bizim İNOVEYŞINMEN adında bir süper kahramanımız var ve bu mucit arkadaş kendini turizmin sorunlarını kendi yöntemleri ile çözmeye adamış bir kişilik. Şimdi onu çağırsak ve sizle görüştürsek ondan isteyeceğiniz yardım konuları neler olurdu?

MENNAN- Emir gardaşım o arhadaşı ben de duydum, hatta bizim Side'deki otelin üzerine laser filan godurttum, ahşamları hava gararınca taaaa Gıbrıs'dan gösükecek şekülde goccaman bir I harfi sallayıp duruyoz gaç gundür. Emme ne gelen var ne güden, tınlamıyor sanırsam bizi, ulaşamadıh yani kendinge. Parası neyse vericez yav! Ancah olur da görür ya da gonuşur isen ona de ki; bis yatırımcıların en büyyük problemi vergi, sonrasında devlet desteği yoh, çoh fazla adam çalıştırıyoz, çoh insana ekmek veriyos, maaşıdır, sigortasıdır, yemesi içmesi, üstü başı dirkene sezonda ne gazanıyorsah onlara gidiyor. Canları sağolsun, daha çoh gazanalım daha çoh verelim emme gazın ayaa öyle deel, devlet babanın desteee lazım bazı gonularda. Bunu kendünge deyüve o İNIVIŞINMEN gardaşıma.

EH-Elbette Mennan bey, bilahare ileteceğim notunuzu. Bu arada paylaşımlarınız içinde çok teşekkür ederiz. Bizi engin ( tırt ) bilginiz ile deniz feneri kıvamında aydınlattınız

MENNAN- Çoh reca ederim problem neyin deel fegat o TIRT ni demek onu çözemedim ?

EH- Oy oy oyyyy

Berk Çokbilmişoğulları

Zorttana De Luxe Beach Resort & Spa, Welness, Thalasso vs.


EH- Berk bey merhaba. Zorttana De Luxe Beach Resort & Spa, Welness, Thalasso vs. gibi çok önemli ve kendinden bir hayli söz ettiren muhteşem bir tesisin genç genel müdürüsünüz. Şahsi başarınız ve tesisin hızlı yükselişi hepimizin malumu. Sektördeki problemlerin toptan çözümü için sizce İNOVEYŞINMEN yeterli olur mu, gücü yeter mi, ondan beklentileriniz nelerdir ?

BERK-
Sevgili dostum İNOVEYŞINMEN geçen akşam misafirim oldu, a la carte'da yemek yedik. Dostum diyorum zira tanışıklığımız çok eski onunla. İkimiz de Teşvikiye çocuğuyuz. İlk, orta ve lisede hep beraberdik. Sonra iş, güç, çoluk çocuk deyince yollar ayrıldı ister istemez, ancak arayı çok soğutmadan mütemadiyen görüşüyoruz elbette. Buluşalım diye bizim çatıdaki güvercinlerle haber yolladık. Zira bu aralar Side, Kemer arası çok sık uçuyor, gökyüzüne dikkatli bakarsanız kırmızı ve mavi renkleri çok rahat seçebilirsiniz. Tevekkeli tam sezonun ortası hemen her tesisin çözülmesi gereken sorunları var, kimseyi kırmaz arkadaşım sağolsun, İ harfini gökyüzünde görmeyedursun 30 saniyede teşrif eder mekana.

EH- Berk bey neler konuştunuz peki o yemekte. İnoveyşınmen size neler anlattı?

BERK-
Vallahi eski dostum çok dertli, önce pek konuşmak istemedi, ancak pilakiyle birlikte altın serisinden iki kadeh yuvarlayınca biraz açıldı. Sonra başladı anlatmaya, hatta saatler boyu nefes almadan konuştuda konuştu. Bak aynen ne konuştuysak aktarıyorum sana, dilediğin gibi paylaşabilirsin.

BERK & INOVEYŞINMEN

BERK- Baba ne oldu yahu, çok düşünceli görüyorum seni bu aralar. Gerçi pek uğradığın da yok ya, bu ne yoğunluk Allasen, neler yapıyorsun anlat bakalım kardeş?

INOVEYŞINMEN- Yaa bro ne yaptığımı ben de bilmiyorum yeminle. Bir işe girdik ki ne sen sor ne ben söyliyeyim. Resmen amme hizmeti yapıyoruz. Eyvallah zaten öyle başladım, derdim sektöre, çalışanlarına, yöneticilerine ve yatırımcıya yardım etmek, inovatif çözümler üreterek yardım etmekti. Sadece bu iş için uçmayı öğrendim, gözlerime lazer ışını, buz üflemek için ciğerlerime dondurucu filan taktırttım.

BERK- Baba lafını unutma da, o kıçına yaptırdığın şey doğru mu, asparagas mı? hani şu alev olayı fillan?

INOVEYŞINMEN- Lan bi dur sulandırma muhabbeti iki dakka, bi derdimiz var senle paylaşıyoruz burada.  Ve evet doğru ama bak kimse bilmiyor ona göre, çevreden duymiyim yakarım otelini Allama Kitabıma!

BERK- Ok söz tamam.

INOVEYŞINMEN- Her şey çok güzel başlamıştı aslında. Her derde deva olurum, çözümler yaratırım diye düşünmüştüm, önceleri öylede oldu aslında. Ama sonra yavaş yavaş her şey değişti. Suistimal edilmeye başlandı benim iyi niyetim. Çok kırdılar, çok incittiler beni Berkciğim.

BERK-
Nasıl yani, kim yaptı bunu birader?

INOVEYŞINMEN- Kimler yapmadıki kardeşim. Patronundan, müdürüne, acentasından, havayolu firmasına iliğimi kemiğimi sömürdüler, paramparça ettiler beni. Örneğin ben istiyorumki anlık müdahalelerle dertlerine ilaç olayım, çevre konularında çözüm üreteyim, yeni pazarlar bulmalarinda yardımcı olayım, hatta fuarlara onlarla gidip ülke tanıtımının bir parçası olayım. Ama yok onların derdi bambaşka.

BERK- Mesela?

INOVEYŞINMEN- Bak şimdi dinle beni, örneğin beni davet ediyorlar ben de deli gibi bi koşu uçup yettim gari diyorum ve terasa iniyorum, genelde bu böyle oluyor. Bir de ne göreyim mükellef bir çilingir sofrası hazırlanmış beni bekliyorlar. Hadi diyorum o kadar özenmişler, ayıptır oturalım nasıl olsa şikayetleri birazdan dinler müdahaleye başlarım. Ama nerdeeee, nerede ise her yerde aynı hikaye. Muhabbet aynen şu birader;

- Ya iNO baba sen şimdi uçuyon ya vınn diye, bi turda bizi bindirsen ya kanka bee. 10 dakkada bi Paris yapsak, sonra Roma üzerinden Atina, İstanbul'da da güllaç yiyip geri döneriz ha ha ha.

- Birader sen şimdi Bakanı, Başbakanı filan tanıyosundur, bizim bir iki tahsis olayımız var çözsek ya kısa yoldan. Uzatmasak bak en az 600 personel alıcaz yeni tesise, sayende evlerine ekmek girecek, bi düşün ne kadar büyük hayır yapacağını. Üç beş kuruş sende kazanırsın hem !

- Inovışın gardaş sen şincik süpper gahramansın ya, hani deyyom şu Kedi Garı neydi hah Ket Vumın yahut Yarasa Gız'ı tanıyondur. Onları bir ahşam benim rezidansta gonuh etsek, isterseniz bizim yeni 7 yıldızada giderik, sonra yerik, içerik, eğlenürük ne güsel. Allasen bir tanıştır yaav.

- Hey sen INOVEYŞINMEN sen benim yeni helikopterden hızlı uçabiliyormusun bakalım. Denemeye var mısın ?, istersen bir Alanya yapıp gelelim. Kimmiş bakalım alemin kralı, görelim aha ha ha ha haaaa.

BERK- Yuh o koca koca patronların, yöneticilerin sendek istedikleri bunlarmı yani ?

INOVEYŞINMEN-  Valla birader eksiği var fazlası yok. Her gün aynı hikaye, bıktım, yıldım yeminle.

BERK- Tatsız be birader. Senin gibi bir süper kahramandan istenecek şeyler mi bunlar. Çok ayıpladım, hiç yakıştıramadım yani. Yanlız şu Cat Woman'ı tanıyorsan harbiden, hani diyorum kardeşine bi güzellik yapsan, bi çay içsek filan, ne dersin gelir mi acaba? Hastasıyımda kendisinin ehe ehe ehe.

INOVEYŞINMEN- La oolum bak ağzını burnunla yer değiştirtirim, şeklin kayar anında. Lafını bilde konuş. Cat Woman bugüne bugün yengen olur, söz takalı 2 ay oldu. Önümüzdeki ay Gothamcity'e manevi babası Batman'dan istemeye gidicez valide hanımla birlikte.

BERK- Dostum çok özür dilerim valla, benimki sadece hayranlık yani. Yanlış anlama lütfen.  Bu arada tebrik ederim çok sevindim kardeşim. Düğünü ne zaman ve nerede düşünüyorsunuz ?.

INOVEYŞINMEN-  Sağol kanka, darısı başına. Kısmetse ekim sonu olacak. Bodrum düşünüyoruz ama bakalım, zira çok fazla misafir gelecek. Bir kere tüm Marwel kahramanları aileleri ile orada olacak. Eh bizim çevrede öyle az buz değil çok şükür, o nedenle ciddi bir organizasyon gerekiyor, anlarsın işte.

Hadi ben kaçtım kanka, daha uğramam gereken 5 otel var.

BERK- Ok dostum rastgele o zaman. Dikkatli uç hava kapattı, yıldırıma denk gelme.

Devam edecek...

Bu Makale 24.11.2015 - 15:50:47 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.