Emir Hepoğlu

Alayınıza selam olsun!

Krizler gelip geçicidir. Asıl olan mevcudu geliştirerek, yenileyerek yola devam etmektir. Çürük elmalar sepetin içinde olduğu sürece bizim sıkıntımız, derdimiz bitmez hocam. Sizlerle canımı uzun süredir sıkan çürük elmaları paylaştım. Etrafınıza şöyle dikkatlice bir bakın, eminim birkaçını hemen göreceksiniz.

Senelerdir her gördüğü yerde;  -İşte bu çocuklar da elimizde büyüdü, bunlara az ağabeylik yapmadık, sayemizde nerelere geldiler, yanımda çalışıyordu vallahi diyen, ancak tam aksine hiçbir vakit yaralı parmağa küçük su dökmeyen, hiçbir zaman için kendi çıkarlarından başka bir şey düşünmemiş, kendine müslüman, sahte ağabey bozmalarına selam olsun.

Yakın zamanda vefat eden değerli bir büyüğümün kalabalık cenaze töreninde, kalabalıklardan sıyrılıp yanıma yanaşarak, -Sen ne arıyorsun lan burada, merhumu tanır mıydın, nasıl adamsın yahu, her yerde sen, tanımadığın yok anasını satim, anlamadım gitti diyerek, haset, fesat tavrını o ortamda bile göstermekten çekinmeyen, çam yarması, beyefendi bozması, otel değil, sebze hali yönetse daha başarılı olacak, çakma yönetici maho ağaya selam olsun.

Önceden randevu alarak gittiğim, o saatte beni görüşmemiz için bekliyor olması gerekirken kendisi gelemediğinden yerine lobiye asistanını yollayan, çok önemli bir görüşmesi olduğunu ileten, ancak bir vesile ile tesadüfen tesisin başka bir köşesinde birkaç şeker parçası hanımla kakara kikiri yaparken yakaladığım, bu nedenden dolayı kısmen mortingen olan, çaktırmamaya çalışsa da bukalemun misali renkten, renge giren, süt kokulu, haceti henüz deryaya karışmamış tazecik GM asistanına selam olsun.

Uzun yıllardır sektörün tüm köşe başlarını tutmuş, hatta o taşların üzerinde oturan, her geleni değnekleyip kimsenin geçmesine fırsat vermeyen, neredeyse son 30 yıldır turizm denilince ayağa fırlayıp ''benden ötürü, benden ötürü'' şeklinde çemkiren, sanki koca sektör babasının mirasıymış gibi sahiplenmiş, devlet erkanı teşrif ettiğinde iki kare fotoğraf için kendini paralayan, gri takım elbiseli renksiz abilere selam olsun.

Şans eseri sahip olduğu genel müdür yardımcılığı pozisyonunu nimet bilmeyip, olayı haset, fesat ve fitne, fücur şeklinde sürdürmeyi alışkanlık haline getiren, her GM değişiminde üzerine yönetici getirildiğinde, oturup ben neden kral olamıyorum yahu, eksiğim nedir acaba diye düşüneceğine, bunun yerine ''dirty jobs'' hesabı bir önceki yönetimden miras departman müdürlerini tehdit ederek -Herkes gider, biz yine baş başa kalırız, yeni adama çok yanaşmayın, aklınızı alırım şeklinde ahkam kesen, basiretsiz, karakter erozyonuna uğramış, hafif kıro, çok cahil hain adama selam olsun.

Otelini yönetsin, satsın, para kazandırsın, korusun, kollasın diye işe aldığı, atadığı yöneticisine çok geçmeden hayatı ızdırap eden, zehreden, sanki milyon dolar para veriyormuş gibi, kanının son damlasına kadar vatandaşı sömüren, ezen, sabahın 3'ünde, 5'inde arayan, veyahut yazdığı whatsapp mesajına cevap bekleyen, cevap gelmeyince çıldıran, verdiği maaşın karşılığında bir çeşit kölelik ve belki de biat bekleyen, karşılık göremeyince çıldıran ve cozan yatırımcı taifeye selam olsun.

Yüzlerce milyon avroya memleketin en lakşıri otelini yaptık diye caka satan, hava atan, ajanslara akıttığı çuval dolusu para vasıtası ile otelini sanki Las Vegas'daymış havasına büründüren, garip, ucubik ama çok pahalı reklam filmleri çektirip olabildiğince kafa karıştıran, her ne hikmetse o  milyonlarca avroluk koca otelin yanına 400 bin lira verip personeli için adamakıllı bir lojman yaptırmaya gocunan, bunun yerine milleti barakalarda, dandik pansiyonlarda yatıran, sonra da utanmadan bu insanlardan tüm mesai boyunca güler yüz isteyen varyemez patrona selam olsun.

Kendisini pazarlamasını gayet iyi beceren, hatta aslında mesleki manada tek uzmanlık alanı bu olan, gayet iyi markalarda çalışmış, ancak tüm mesaisini kahve falı, fitne fücur organizasyonu ve bilimum hastalıklı sohbetlerle geçiren, yancı kankası ile birlikte ayak kaydırmacılık oyununda uzmanlaşmış, gayet profesyonel başlayan iş görüşmelerinde hep olduğu gibi ilk 10 dakikada tıkanınca olayı geyik muhabbetine vuran, velhasıl kelam yakın bir geçmişte GM olarak iş görüşmesine gelen beyefendiye soracak bir şeyi kalmadığında - Eee daha daha ne haber, harbiden yahu sen ne ayaksın hocam? şeklinde gayet profesyonel bir vizyonla yaklaşan, göz boyamayı çok iyi bilen, kendisini olduğundan daha büyük göstermeyi hep başarabilen aktris bozması, sertifikalı yaşam koçu, kendini çok beğenmiş IK yöneticisi ablaya çok selam olsun.

Koordinatörlüğünü(!) yaptığı (cart kaba kağıt) otel gurubunun en gözde ve en yeni tesisine GM ararken, görüşmeye gelen her bir adaya sırası ile,  - Garı gız olayın var mı, algol gulleniyon mu, haftada ne gaddar içersün, gaç para isteyyon bizden bagem, araban ne marğa, memleket nire hemşerim şeklinde gayet profesyonelce sorular sorarak onları tanımaya çalışan kendini aşmış yatırımcı temsilcisine selam olsun.

Turizm tüm krizlerden kurtulur, her türlü sıkıntıdan kurtulur, ama sizlerden nasıl kurtulur onu bilmiyorum işte.



Bu Makale 02.07.2017 - 12:45:04 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • SABAN OKSUZ 31.05.2017 - 10:42

    Sn Hepoglu, Gercekleri bu kadar dogru yansitan `IRONI`...Tebrik ederim...Maalesef donusu olmayan bir yola girilmistir...Master plan,filan falan soylemleri bosuna...dogrulari TENZIH ederek soyluyorum...bu gosterdiginiz orneklerle bu is bu kadar olur zaten...

  • Muhteşem 24.05.2017 - 12:12

    Yazı muhteşem, değinilen noktalar muhteşem. Tebrik ederim Emir bey. Krizi bir şekilde çözeriz ama bu anlattığınız krizleri nasıl çözeriz bilemiyorum :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.