Yeni Zelanda'daki volkan faciasında ölü sayısı artıyor

Yeni Zelanda'daki volkan faciasında ölü sayısı artıyor

Yeni Zelanda'ya ait Beyaz Ada'da patlayan volkan nedeniyle en az 5 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Yeni Zelanda'y ait Beyaz Ada'da patlayan volkan sırasında bölgede bulunan turist grubundan en az 5'inin hayatını kaybettiği, kayıp sayısının ise henüz tespit edilemediği belirtildi.

Patlamadan birkaç dakika önce turist grubunun Beyaz Ada kraterinin etrafında. görüldüğü belirtilirken, Yeni Zelanda polisi şu ana kadar 23 kişinin kurtarıldığını, ancak ağır yaralılar olması nedeniyle ölü sayısının artabileceğini açıkladı.

Yeni Zelanda'nın kuzey adası kıyılarındaki Beyaz Ada'nın (ya da Whakaari), ülkedeki aktif volkanladan biri olduğu ve çok sayıda günübirlikçinin krateri görmek için buraya geldiği belirtildi.

Beyaz Ada'da volkanın patladığı sırada Royal Caribbean şirketine ait Ovation of the Seas isimli kruvaziyer gemisinin adada olduğu, volkanın patlamasının hemen öncesinde bir grubun kraterin içinde olduğu öğrenildi.

Yeni Zelanda polisi, patlamanın gerçekleştiği anda adada veya adanın yakınında 100 kişinin bulunduğunu tahmin ettiklerini belirterek, ''Ancak gelen verilerin kişi sayının 50 civarında olduğunu gösteriyor. Bazı turistler kıyıya taşındı ancak kesin sayı şu anda bilinmiyor'' açıklamasında bulundu.




Bu Haber 09.12.2019 - 16:57:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.