Hediye Güral Gür: Şu an için Rusya’dan kaybımız yok

Hediye Güral Gür: Şu an için Rusya’dan kaybımız yok

Turizm sektör temsilciler savaşa rağmen Rus turistlerin lüks otellere yöneldiğini belirtiyor.


Rusya-Ukrayna arasındaki savaş sonrası, Türkiye’ye gelecek turist sayısında düşüş beklenirken Antalya ve Bodrum’daki lüks otel grupları Rusyadan gelen rezervasyon akışının devam ettiğini belirtiyor.

“Antalya yoğun ilgi görecek”

Rezervasyon akışlarında en çok Rusya’dan talep aldıklarını dile getiren NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, “İç pazarla birlikte Rusya’yı Kazakistan, İngiltere ve Almanya takip ediyor. Balkan pazarları da sıralamada.  Şu an için Rusya’dan kaybımız bulunmuyor. Ancak Ukrayna’da gelen rezervasyonlarımız durdu. Antalya, yabancı turistlerden bu yaz boyunca da yoğun ilgi görecek. Avrupa’dan daha çok turist almak da hedeflerimiz arasında. Suudi Arabistan ve İsrail ile başlatılan diplomatik görüşmeler sonucu bu iki pazarın da turizme katkı sağlayacağından umutluyuz.” İfadelerini kullandı.

“Rusya’dan talep yoğun”

Milliyet’ten Duygu Erdoğan’a açıklamalarda bulunan Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa, Bodrum’un yatırımcısı Büyükhanlı Kardeşler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Büyükhanlı, üst gelir grubu turistlerin, dünyada öncelikle Yunanistan, Güney Fransa ve Güney İtalya’yı tercih ettiğini anlatırken, pandemi döneminde bu rotanın Bodrum lehine geçtiğini söyledi. Büyükhanlı, “Pandemi döneminde gelen turistlerin birçoğu ilk defa Bodrum’a geldiler ve memnun kalarak ayrıldılar. Bunun da önümüzdeki dönemde bu gelir grubundan daha çok turistin Bodrum’u tercih etmesine neden olacağına inanıyoruz. Rusya’dan da talepler yoğun şekilde gelmeye devam ediyor. Özellikle rezidanslarımıza Ruslardan çok fazla talep görüyoruz. Yüksek sezonda kahvaltı dahil oda fiyatlarımız gecelik 1100 euro’dan başlayıp, yüksek oda kategorilerine göre gecelik 5000 euro’ya kadar değişkenlik gösteriyor” dedi.



Bu Haber 09.05.2022 - 09:26:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.