Volkan Ataman: Çok iddialı bir fuar hazırlıyoruz

Volkan Ataman: Çok iddialı bir fuar hazırlıyoruz

İstanbul Kongre Merkezinde Ekim ayında gerçekleşecek İstanbul Turizm Fuarı için basın lansmanı düzenlendi.


Turizm Güncel

4-5 Ekim’de İstanbul Kongre Merkezinde (ICC) düzenlenecek İstanbul Turizm Fuarının basın lansmanı Swissotel The Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirildi.

‘Turizm sektörü tüm renkleriyle bir araya geliyor’ mottosuyla gerçekleştirilecek fuar Dream Project ve Jolly işbirliğinde düzenlenecek.

Fuarın, dünyadan ve Türkiye’den turizm profesyonelleri, oteller ve etkinlik mekanları, tur operatörleri, acentalar, toplantı destek firmaları ve servis sağlayıcıları, MICE profesyonelleri ile diplomatik temsilcilerini ağırlaması hedefleniyor.

Lansmanda konuşan Dream Project CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Ataman, düzenledikleri fuarlar ile turizm ve MICE sektörünü bir araya getirdiklerini ifade etti.

“15 binden fazla katılımcı hedefliyoruz”

İstanbul’un merkezinde ulusal ve uluslararası sektör temsilcilerine unutulmaz bir fuar deneyimi yaşatmak istediklerini söyleyen Ataman, “Fuarın ismi İstanbul Turizm Fuarı olsa da tüm Türkiye’yi temsil edecek. Sektöre 60 milyon turist 56 milyar dolar turizm geliri hedefimizi global ölçekte bir araya getiren ve tanıtan bir fuar kazandırmak istiyoruz.“ ifadelerini kullandı.

Ataman, İstanbul Kongre Merkezindeki 5 bin 356 metrekarelik alanda yapılacak fuara 100’ün üzerinde uluslararası olmak üzere toplamda 220 katılımcı firma ile 15 binin üzerinde ziyaretçi hedeflediklerini açıkladı.

“2023 sezon kapanışı ve 2024 sezonunu masaya yatırmış olacağız”

Fuarın B2B gerçekleşeceğini açıklayan Ataman, fuarın sunacağı avantajlar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Fuara sadece sektör profesyonelleri girecek. Ayrıca fuarda otel ve acente kontratları için büyük bir fırsat sunuyoruz. Erken rezervasyon dönemi olduğu için de kampanyaların duyurulmasını sağlamış olacağız. Fuarda 100’den fazla uluslararası firmayı ağırlamayı planlıyoruz. Bu da uluslararası iş hacmine büyük bir katkı sağlayacak. Fuar için B2B platformları hazırlıyoruz. Bu platform ile tüm katılımcılar ile B2B randevu oluşturabileceksiniz. Ayrıca fuar kapsamında bir turizm zirvesi başlatacağız. Zirvede yeni trendleri paylaşırken 2023 sezon kapanışı ve 2024 sezonunu masaya yatırmış olacağız.”

“Sadece turizm sektörü profesyonellerinin olduğu bir fuar olmasını istiyoruz”

Zaman ve para kaybını engellemek için fuarı iki gün boyunca gerçekleştireceklerini söyleyen Ataman, “Çok iddialı bir fuar hazırlıyoruz. Turizm sektörünün tüm renklerini 2 gün boyunca bir araya getireceğiz. Fuarlar 4-5 gün olduğu zaman, 3 ve 4. günlerde fuarlara sektör dışından çok fazla insan geliyor. Biz iki gün boyunca sadece turizm sektörü profesyonellerinin olduğu bir fuar olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Daha turizme odaklı bir fuar hazırladık

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ataman’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

“-Fuarın içinde turizmi zirvesi yapıyoruz ki herkes dinleyebilsin. Zirvede bir oturumumuz dijitalleşme konusunu ele alacak.

-EMITT yıllardır oturmuş bir turizm fuarı. Şubat ayında yapılıyor. Biz Ekimde yapıyoruz. Biz daha turizme odaklı bir fuar hazırladık.

-İstanbul Kongre Merkezinde yer kapasitesi belli. Fuarda 100 metrekarelik stantlar olmayacak. Fuardaki 220 stant maksimum 80 metrekare olacak.

-Fuara Akdeniz’den de yoğun talep alıyoruz.

-ACE of MICE'i İstanbul’da yapmayacağız. Çünkü B2B gala günü ACE of MICE Evox’a döndü. 3 yıldan beri ulusal bir şekilde yürütüyoruz. Çok büyük bir organizasyon düzenliyoruz. İstanbul Turizm Fuarı, ACE of MICE‘e göre daha geniş kapsamlı.

-MICE sektörü turizmin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturuyor. Biz ilk yıl olamasak da ikinci yıldan itibaren daha geniş kapsamlı ve uluslararası bir fuar olmak istiyoruz. Mesela Azerbaycan acente ve otelleriyle birlikte katılım gösterecek.

-Jolly, Turizm Medya Grubunun yüzde 60 hissedarı. Böyle bir ortaklık yapısına girdik. İşlerimizi daha da büyüteceğimiz şekilde ilerliyoruz.

-Yıllardan beri bütün kurumlarla işbirliği içerisinde olan bir şirketiz. Birçok fuar, B2B etkinlikler, ödül törenler, etkinlikler yaptık. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) yıllardan beri stratejik partnerimiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türk Hava Yolları (THY) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) bizim ilk günden beri destekçimiz. Daha yeni start veriyoruz. Bütün STK’larımızla görüşüyoruz. STK’larımız bizim çok kıymetli. Biz tek bir kurumla ilerlemeyeceğiz. Bütün kurumlarımızla görüşeceğiz. İstanbul Turizm Fuarını anlatacağız ve iş birliği için beraber çalışacağız.  

Yapay zeka ile tasarlanmış performanslar sergilecenek

Fuarın kayıt alanında medya ajansı Ouchhh iş birliği ile yapay zeka ile tasarlanmış görsel işitsel performanslar sergilenecek. Ayrıca fuarın ilk günü kaıtılımcılar Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleştirilecek AMEzing partide bir araya gelecek.



Bu Haber 09.05.2023 - 12:34:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.