Vadi Karatopraklı: Silkar'ın iddiaları tümüyle gerçek dışı

Vadi Karatopraklı: Silkar'ın iddiaları tümüyle gerçek dışı
Lykia World Links Golf Antalya'nın işletmecisi Harman HV'nin sahibi Vadi Karatopraklı, Silkar Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu'nun 'Mahkemenin kira bedeli tahsil edilemediği gerekçesiyle Lykia World Links Golf Antalya'nın tahliyesine karar verdiği' şeklindeki açıklamasının gerçek dışı olduğunu ifade etti.


Konuya dair basında yer alan haberlerin ardından bir açıklama yapan Lykia World Links Golf Antalya'nın işletmecisi Vadi Karatopraklı, iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğunu söyledi.

''İddia edildiği gibi Harman HV hakkında alınmış bir tahliye kararı olmadığı gibi, Harman HV’nin Silkar’a herhangi bir kira borcu da söz konusu değildir.'' diyen Karatopraklı, Silkar'ın Harman HV'yi hukuk dışı saldırılar ile tesisten atmaya çalıştığını söyledi.

'AYNISI GEÇMİŞTE DE YAŞANDI'

Karatopraklı, tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

''Geçmiş dönemde de Harman HV’nin Lykia World ile ilişkisinin kalmadığını iddia ederek basına bu yönde açıklamalarda bulunan, tedarikçi ve tur operatörlerini yanlış bilgilendirerek Harman HV’nin tesisi işletmesine engel olmaya çalışan Silkar, çirkin oyunlarını bugün de devam ettirmektedir. Bu nedenledir ki, Harman HV’yi hukuk dışı yollarla tesisten atmaya çalışan ancak bunda başarılı olamayan Silkar Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Ahmet Silahtaroğu ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Gülin Silahtaroğlu, 'iş ve çalışma hürriyetinin ihlali' ve 'işyeri dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından halen Manavgat 1. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmaktadırlar.

'PARAVAN ŞİRKETLE KAĞIT ÜZERİNDE KİRA SÖZLEŞMESİ YAPTILAR'

Silkar’ın iflas erteleme kararı alabilmek için herhangi bir ticari faaliyeti bulunmayan, turizm sektöründe de yer almayan Adupe A.Ş. isimli paravan bir şirket ile kağıt üzerinde bir kira sözleşmesi düzenlediği, her iki şirketin organik bağ içinde oldukları Adupe şirketi Yeminli Mali Müşaviri'nin mali kurumlara ve Silkar hakkında iflas erteleme davasının görüldüğü mahkemeye gönderdiği ihbar dilekçesi ile ortaya çıkmıştır. Silkar’ın haberlerde bahsi geçen, hakkında tahliye kararı aldığını ifade ettiği şirket işte bu paravan şirket Adupe’dir.

'KİRA BORCUMUZ YOK, TAHLİYE KARARI ALINMADI'
   
Haberlerde iddia edildiği gibi Harman HV hakkında alınmış bir tahliye kararı olmadığı gibi, Harman HV’nin Silkar’a herhangi bir kira borcu da söz konusu değildir. Zira, iddia edildiği gibi Harman HV gerçekten kira ödeme yükümlülüğünü yerine getirmemiş olsa idi, Harman HV hakkında bir tahliye kararı alınmış olurdu. Silkar’ın paravan şirket Adupe üzerinden Harman HV’yi tesisten tahliye girişimleri yine sonuçsuz kalmış olup Harman HV tesisi işletmeye devam etmektedir. Harman HV olarak hukuki haklılığımız ortaya konularak tesisteki varlığımızın devamına yönelik hukuki tedbirler alınmıştır. Silkar’ın Harman HV ile yaptığı anlaşmaları hiçe sayarak hukuku arkadan dolanmak suretiyle gerçekleştirmeye çalıştığı tüm hukuk dışı saldırılar adalet önünde karşılığını bulmuştur ve bundan sonra da bulacaktır.

'ZOR DÖNEME RAĞMEN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ'

Biz Harman HV olarak turizm sektöründe yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarımıza aynı azim ve inançla devam etmekteyiz. Yapılan bu hukuk dışı saldırılar sonuçsuz kalmaya mahkum olup bu süreçte yanımızda olan tedarikçi ve tur operatörü dostlarımız başta olmak üzere bizden desteğini esirgemeyen, varlıkları ile gücümüze güç katan tüm dost, arkadaş ve büyüklerimize teşekkürlerimizi sunarız.''



Bu Haber 08.06.2016 - 13:45:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Isimsiz 13.07.2017 - 04:49

    Vadi Karatoprakli yi yanlış tanimisiz,Bizi 2016 ekim ayında işten çıkardı ve nerdeyse bir yıl olmasına rağmen tazminatimizi ödemedi.Resmen kul hakkı yiyor.Yeter artık gariban insanların sırtından kazandığınız para.Az işçi calistiran Vadi Karatoprakli çok iş istiyor fakat personelin hakkını vermiyor.3 kişinin yaptığı işi tek adama yaptirmaya çalışıyorlar.Benim hakkım haram olsun . Allah kul hakkı yiyenin sonunu hayir etmesin.Mazlumun ahini alan kim olursa olsun çıksın ondan mazlumun ahı

  • Vadi Karatoprakli personelin hakkını vermiyor 07.07.2017 - 07:10

    Vadi Karatoprakli 2016 Ekim ayında birçok personeli isten çıkardı.Bu personellerin çoğu tazminat almaya hak kazanmıştır.Nerdeyse bir yıl olmasına rağmen personelin tazminatını odemedi.Kimsenin hakkı kimsede kalmaz.Kul hakkı yiyenin Allah sonunu hayir etmesin.

  • isimsiz 08.06.2016 - 10:15

    Vadi Karatoprakli gibi dürüst isletmecilere çamur atmayın.Silkar turizm islettide ne oldu ki.Bir sürü insanın hala parasını odemediler.Vadi Bey işçisinin maaşını her ayın 8.gununde yatırıyor.Otele bu kötü zamanda misafir cekmeyi başarıyor.Kisacasi meyve veren agaci tasliyorlar

  • İLHAN YILMAZ 08.06.2016 - 03:00

    Vadi Kardeşim, Allah yolunuzu ve bahtınızı da açık etsin. Kuran" da yazılı olduğu gibi "Gevşemeyin, endişe etmeyin, inancınız sağlamsa, mutlaka başarırsınız" Allah yar ve yardımcınız olsun. Sevgiler,

  • Pis KOkular 08.06.2016 - 02:46

    çok pis kokular alıyorum...hanginize inanalım eyyyyy arkadaşlar:) biri nal diyor biri Mıh diyor, o halde nalına da mıhına da:)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.