Ersoy ‘Rekor kıracağız’, Ali Bahar ‘Yüksek enflasyon’ dedi

Ersoy ‘Rekor kıracağız’, Ali Bahar ‘Yüksek enflasyon’ dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya’nın ziyaretçi sayısı açısından 2024 yılında da rekor kıracağını ifade ederken, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ise yüksek enflasyon, faiz ve döviz kuruna dikkat çekti.


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Şubat ayı meclis toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çadır, AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu katıldı.

“Antalya’da 2024 yeni bir rekor yıl olacak”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 yılında Antalya’nın transfer yolcular dahil 16 milyon ziyaretçi ağırlayarak rekor kırdığını hatırlattı. 2024 yılı Antalya hedefleri hakkında bilgi veren Ersoy, “2024, 17 milyondan fazla ziyaretçiyle tekrar rekor kıracağımız bir yıl olacak. İlk verileri biz görebiliyoruz, zaten Ocak verileri de açıklandı. Şubat verilerinin de oldukça iyi gittiğini görüyoruz. Hedefimizin üstünde bir sayıyla 2024'ü kapatacağız gibi gözüküyor." ifadelerini kullandı.

“Enflasyon ve yüksek faiz yatırım ve istihdam imkanlarımızı zayıflatıyor”

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ise konuşmasında yüksek enflasyona dikkat çekti. Türkiye ekonomisinin en büyük ve öncelikli sorunun enflasyon olduğunu söyleyen Bahar, enflasyonun düşmesi için alınacak her kararı desteklediklerini ifade etti. Ayrıca yüksek faiz ve kur oranlarının başta turizm sektörü olmak üzere birçok sektörü etkilediğini ve bu konuda eleştiri ve şikayet aldıklarını söyleyen Bahar, “Yüksek faiz yatırım ve istihdam imkanlarımızı zayıflatıyor. Enflasyon normal seviyelere gelesiye kadar, bu mücadeleyi zayıflatacak taleplerden, şikayetlerden uzak durmalıyız.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 26.02.2024 - 09:10:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • 14 bin kişi huzursuz

    Vatan sevdası 29.02.2024 - 12:45

    Turizm Bakanı sosyal medyayı çok iyi kullanan güzel konuşan kitlelere iyi hitap eden,her biri adeta tatlı dilli hatip 14 bin Turist Rehberini karşısına aldı. Sanıyor musunuz bu Turist Rehberleri bu yasa tasarısını mesleklerini kaybetme tehditini unutacak. 14 bin eğitimli iyi konuşan Turist Rehberi seçim öncesi ve sonrası binlerce takipçisi olan sosyal medya hesaplarında çok katı muhalefet yapabilirler ve Turizm bakanını koltuğundan bile edebilirler. Bu konuda büyük hata yapıldı rehberler artık huzursuz

  • Konuk Artışı mı Fiyat Artışı mı?

    Feyzi Açıkalın 26.02.2024 - 09:44

    ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Bahar’ın, Bakan’ın rekor söylemleri karşısında yaşam pahalılığına dikkat çekmesinin diğer turizm örgütlerine de örnek olması dileğiyle…

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.