Ahmet Bozkurt'un oğlu Efe Bozkurt ve mimar Halil Bağcı'ya tahliye 

Ahmet Bozkurt'un oğlu Efe Bozkurt ve mimar Halil Bağcı'ya tahliye 
İsias Otel davasında tutuklu yargılanan sanıklardan ikisinin teminatla serbest bırakıldığı öğrenildi.

6 Şubat depreminde aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen 12 - 15 yaşlarındaki sporcular, antrenörler, öğretmenler ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği üyelerinin de bulunduğu 72 kişiye mezar olan Adıyaman'daki İsias Otel davasında, otel sahibi Ahmet Bozkurt'un oğlu Efe Bozkurt ile mimar Halil Bağcı'nın tahliye edildiği, belediyenin ise kusursuz bulunduğu öğrenildi.  

Yıkılan otelle ilgili 5’i tutuklu 11 kişinin yargılandığı davada, istenilen son bilirkişi raporu da tamamlandı. Habertürk'ten Berfin Adıcan'ın haberine göre, yaşanan yıkımın ve ihmaller zincirinin boyutu da bilirkişi raporuyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Belediye personeli kusursuz bulundu

9 katlı inşa edilen binaya sonradan eklenen çatı katının imar barışı kapsamında ruhsatlandırıldığı bir kez daha kayıtlara geçti. Ancak çatı katının binanın hasar almasına sebep olmadığı ileri sürüldü. Raporda, binanın inşa sürecindeki kusurla tek tek sayıldı. Mahkemenin verdiği ara kararda, binanın imar kurallarına uygun olarak yapılıp yapılmadığını denetlemekle sorumlu olan Adıyaman Belediyesinin ilgili personeli ise kusursuz bulunurken; İsias Otel’in yapı sahibi Ahmet Bozkurt, fenni mesulü Hasan Aslan, mimar Erdem Yıldız ve İsias Otelcilik Turizm ve Taşımacılık İnş. Tic. San. A.Ş. asli kusurlu bulundu.

Durışma 26 Nisan'da

72 kişiye mezar olan İsias Otel davasının bir sonraki duruşması, 26 Nisan’da Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Gazi Üniversitesi’nden gelen bilirkişi raporunun, davanın seyrinde büyük rol oynaması bekleniyor


Bu Haber 30.03.2024 - 08:13:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.