'Ülke turizmine gölge düşürecek olayları esefle kınıyoruz'

'Ülke turizmine gölge düşürecek olayları esefle kınıyoruz'
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan bölgesinde bir otelin bazı kişiler tarafından basılarak, altının üstüne getirilmesini esefle kınadıklarını belirtti.



Timur Bayındır, kamuoyuna yaptığı açıklamada “Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla’da, turistlerin gözü önünde yaşanan bu olayı üzüntüyle öğrendik. Münferit bile olsa bu tarz olaylar ülke turizmimize gölge düşürmekte ve Türkiye’nin güvenilirliğini etkilemektedir.  Olaya karışan faillerin belirlenerek gereken cezanın süratle verileceğine inanıyoruz. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan turizmi etkileyebilecek bu tarz bir olayın, bir daha tekrarlanmayacağını umuyoruz.” dedi.

VALİLİK: OLAYLARIN SİYASİ BOYUTU YOKTUR


Bu arada bir açıklama da Muğla Valiliği'nden geldi. Valiliğin yaptığı açıklama şöyle: 

01.08.2012 Çarşamba günü akşam saatlerinde ilimiz Ortaca İlçesi Dalyan Beldesinde meydana gelen üzücü olayla ilgili Valiliğimizce aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Dalyan Beldesinde bulunan bir restaurantta garson olarak çalışan iki kişi, 31.07.2012 günü iş çıkışında, beraberlerindeki 2 bayan arkadaşları ile kaldıkları eve gelmişlerdir. İlerleyen saatlerde gürültü yapıldığı iddiasıyla, yan taraftaki  apart işletmecileri  ile aralarında kavga yaşanmıştır.
 
 01.08.2012 tarihi akşam saatlerinde de apart sahiplerinin  içinde bulunduğu bir grup, garsonların çalıştığı işyerine gelmişlerdir. Atılan taşlar sonucunda işletmede maddi hasar meydana gelmiştir. Herhangi bir yaralanma söz konusu değildir. Olaylara güvenlik güçleri anında müdahale ederek gerekli tedbirleri almıştır. Her iki taraf açısından olayın siyasi boyutu yoktur.

Olaya karışanlar hakkında adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Ortaca Kaymakamlığı tarafından da esnaf ve vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunulmuştur.

Konuyla ilgili çeşitli basın yayın kuruluşlarında yer alan farklı değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.



Bu Haber 02.08.2012 - 14:03:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.