Müberra Eresin: Ziyaretçi sayıları ile konaklama rakamları arasında fark var

Müberra Eresin: Ziyaretçi sayıları ile konaklama rakamları arasında fark var

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin Türkiye’de ziyaretçi rakamları ile konaklama rakamları arasında fark olduğunu ifade etti.


Yıla 60 milyar dolarlık gelir hedefi ile başlayan turizm sektörü, ilk çeyreği 9 milyon turist ile 8.8 milyar dolarlık gelirle kapattı Turizmciler, Avrupa başta olmak üzere, Uzak Doğu ve Latin Amerika pazarlarının hızlandığı, rezervasyon sürelerinin değiştiğini belirtiliyor.

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, İstanbul’da yüzde 65’lik doluluk oranına ulaşıldığını belirterek, bu rakamın artmasını beklediklerini vurguladı. Eresin, “Türkiye giriş rakamları ile konaklama rakamları arasında fark var. Ne zaman Türkiye girişleri ile konaklama rakamları eşitlenirse o gün bilin ki kayıt dışı konaklama tesisi kalmamıştır” dedi.

“Avrupa ve Amerika pazarında rezervasyon alışkanlıkları değişti”

Bu yıl Avrupa’nın seyahat etmeye başladığını, yavaş bir seyir izleyen Latin Amerika’nın da hızlandığını aktaran Eresin, “Japonya, yeni yeni yukarı çıkıyor. İlk dolan yerler bizde en lüks oteller.” diye konuştu.

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Otel Genel Müdürü Göksenin Kürkçü ise Avrupa ve Amerika pazarında rezervasyon alışkanlıklarının değiştiğini söyleyerek, “Biraz daha son dakika rezervasyon yapıyorlar. Burada rezerve etme süreleri 30-60 gün öncesinde satın almalar varken, bu yıl bu 7-10 güne düştü” diye konuştu.



Bu Haber 07.05.2024 - 11:15:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ali 08.05.2024 - 08:24

    Bırakın şu airbnb cilerin yakasını. Kamyonla para kazanıyorsunuz. Başkalarına hayatını sürdürsun

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.