Müberra Eresin: Almanya’da şehir ve kültür turlarına ilgi yoğun gözükmüyor

Müberra Eresin: Almanya’da şehir ve kültür turlarına ilgi yoğun gözükmüyor

ITB Berlin’e ve Almanya pazarına ilişkin Turizm Güncel’e açıklamalarda bulunan Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin Almanya’dan Türkiye’ye yoğun ilgi olsa da şehir ve kültür turlarına beklenen talebin olmadığını söyledi.


Turizm Güncel

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Almanya’da düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Almanya’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısında ciddi bir artış beklediklerin belirten Eresin, henüz şehir ve kültür turlarında hareketlerin yoğun gözükmediğini söyledi.

Şehir otelleri ve kültür turlarına olan talebin artması için çalışılması gerektiğini söyleyen Eresin, “Genel olarak ITB her zamanki gibi çok yoğun katılımla gerçekleşiyor. Türkiye’den özellikle tatil bölgelerinden otel ve acente katılımı çok yüksek. Türkiye standı çok modern ve göz kamaştırıcı olmuş bu defa. Almanya’dan giriş yapacak turist sayılarında ciddi bir artış bekleniyor, gösterdikleri ilgi bunu konfirme eder derecede. Şehirler için maalesef henüz eski kültür turu hareketleri o kadar da yoğun gözükmüyor. Var olanlarda da bütçeler henüz pandemi öncesine dönmüş değil. Artan maliyetler ve fiyatlarla ilgili eleştiriler çok fazla şu anda bunun kısa vadede önüne geçmek çok mümkün olmasa da şehir otelleri, kültür turları ve city break’ lerin artması için çalışmalara devam edeceğiz. Daha çok tarifeli low cost uçuşların, charterların İstanbul’a uçabilmesi için çalışmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 08.03.2024 - 10:14:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Müze fiyatları

    Hasan 09.03.2024 - 09:20

    Bir yılda 3 kez artan müze fiyatları, uçan mazot fiyatları, uçan tur aracı kuraları tur yapmak mucize! Ama en kolayı rehberi aracdan indirelim, sonra kalife turizm personeli yok diye ağlayalım. Bakanlık muze fiyatlarına çare bulmalı, mazot destek vermeli, tur aracı kiralamada KDV desteği vermeli, yok yok bunlar çok akıllıca teflikler, biz kokartlı rehberi indirelim en kolayı bu, ne yazikki su şartlar tur yapmak büyük mucize

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.