TYD Bakandan bunları istedi: Esnek çalışma, tahsisler, maliyetler...

TYD Bakandan bunları istedi: Esnek çalışma, tahsisler, maliyetler...
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu, Dernek Başkanı Oya Narin’in başkanlığında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na atanan Mehmet Ersoy’u ziyaret etti. Ziyarete ilişkin açıklama yapan TTYD; esnek çalışma, tahsislerle ilgili düzenlenemeler, finanasman ve girdiler gibi konularda bakana önerilerde bulunduklarını belirtti.


TTYD Başkanı Oya Narin ziyarette ''Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemindeki ilk Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinin, sektörü ve turizm STK’larını iyi tanıyan başarılı bir iş insanı olarak Mehmet Ersoy’a  tevdiinden büyük memnuniyet duyduk'' ifadelerini kullandı.



''BEKLENTİNİN YÜKSEK OLDUĞUNUN FARKINDAYIM''

Bakan Ersoy da sektörün içinden gelen bir temsilci olarak kendisinden beklentilerin yüksek olduğunu bildiğini ve bu beklentileri karşılamak için çalışacağını belitti. Cumhurbaşkanlığı Sisteminde hızlı karar alma imkanının olduğunu kaydeden Ersoy, kabinede bakanlar arasında çok iyi bir uyum yakalandığını ve bürokrasiye takılmadan birçok konunun hızlıca çözüme kavuşturulduğunu ifade etti. Temel önceliğinin kısa vadede turizm sektörünün iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi ve iş yapmanın önündeki engellerin kaldırılması şeklinde tanımlayan Ersoy, bu engellerin kaldırılmasının en önemli teşvik etkisi yapacağını vurguladı.

TTYD ESNEK ÇALIŞMA İSTİYOR

Başkan Narin görüşmede Bakan Ersoy’a bir görüş belgesi de sunduğu açıklandı. Sunulan belgede, turizm sektörünün finansman ihtiyaçları, tahsis sürelerinin uzatılmasına ilişkin düzenlemeler, girdi maliyetleri, ihracatçı destekleri ve turizm sektöründe esnek çalışma düzenlemelerine ilişkin görüş ve önerilerin yer aldığı ifade edilerek, ''Bakanla düzenli olarak bir araya gelme ve birlikte çalışma arzusu vurgulandı.'' denildi. Görüşmede ayrıca TTYD’nin en önemli misyonlarından biri olarak Turizm sektörüne yabancı yatırımcı çekilmesi için Bakanlıkla işbirliği arzusu dile getirildi.



Görüşme sonunda TTYD’nin hazırlamış olduğu “Turizmde Dönüşüm” programı ile kurum gündemindeki konuların en kısa sürede Bakan Ersy'un ekibiyle birlikte katılacağı bir çalışma toplantısında ele alınmasına karar verildi.

TTYD heyeti ayrıca 21 Temmuz 2018 günü Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na atanan Ömer Arısoy ve Nadir Alpaslan ile de bir araya gelerek yeni görevlerinde başarılar diledi.


Bu Haber 24.07.2018 - 10:58:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.