Hulusi Şahin: Antalya iç turizmle beraber 23 milyon ziyaretçi ağırlayabilir

Hulusi Şahin: Antalya iç turizmle beraber 23 milyon ziyaretçi ağırlayabilir

Uluslararası Turizm Gastronomisi Zirvesi, Antalya'da gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'ya yerli turist ile bilrikte 23 milyon ziyaretçi sayısına ulaşabileceğini ifade etti.


Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Turizm Gastronomisi Yatırımları ve Ağırlama Zirvesi F-Summit, 8-9 Mart tarihlerinde Antalya’daki NEST Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Zirve, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış toplantısı ile başladı. Toplantıya, Vali Hulusi Şahin ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra, KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve sektör temsilcileri de katıldı.

Programın açılışında konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'nın geçen sene 16 milyonun üzerinde yabancı turisti ağırladığını belirterek gerekli çalışmalar yapıldığı takdirde, bu yıl bu rakamın iç turizmle beraber 23 milyona ulaşabileceğini söyledi.

Antalya’nın 650 bin yatak kapasitesi olduğunu vurgulayan Şahin, son yıllarda gelen turistlerin ortalama konaklama sürelerinin ve aktivitelerinin arttığını belirtti. Şahin, şu anda kişi başı ortalama günlük 100 dolar, her bir turist içinse ortalama bin dolarlık harcama hacmi olduğunu ifade ederek, turizm çeşitliliğiyle katma değeri artırdıklarını söyledi. Golf turizmi, yat turizmi gibi daha yüksek getirili turistik faaliyetleri Türkiye genelinde ve özellikle Antalya'da artırdıklarını vurgulayan Şahin, turistlerin artık daha fazla kültür ve yerel tatları denemek istediklerini belirtti.

Gastronomiyi turizmin ana bileşeni olarak gördüklerini söyleyen Şahin, bu unsuru otellerin dışına, şehirlere yaymayı planladıklarını vurguladı. Kaleiçi, Side, Alanya, Kaş gibi bölgelerde dünya mutfağından yöresel lezzetlere kadar çeşitli tatların sunulduğu mekanlara ihtiyaç olduğunu belirten Şahin, eğer bu hedefe ulaşılırsa, turizmden elde edilen payın hızla artacağını dile getirdi.



Bu Haber 09.03.2024 - 16:06:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.