İstanbul ziyaretçi sayısında dünya lideri mi oldu?

İstanbul ziyaretçi sayısında dünya lideri mi oldu?
Türkiye ve dünya basınında İstanbul’un 2023’te dünyanın en fazla uluslararası ziyaretçi alan şehri olduğu belirtiliyor ancak Türkiye’deki veriler bunu teyit etmiyor.

Turizm Güncel

Bir süredir, başta İngiliz yayın kuruluşu BBC olmak üzere, Türkiye ve dünya basınında İstanbul’un 2023 yılı ziyaretçi sayısında 20,2 milyon uluslararası ziyaretçi ile birinci sıraya yükseldiği belirtiliyor. Söz konusu haberler, Euromonitor Internationalın raporuna dayandırılıyor. 

Rapora göre 2023 yılında dünyanın en fazla ziyaretçi alan şehri 20,2 milyonla İstanbul olurken, onu 18,8 milyonla Londra, 16,8 milyonla Dubai, 16,5 milyonla Antalya, 15,5 milyonla Paris, 14,7 milyonla Hong Kong 12,2 milyonla Bangkok, 11,7 milyonla New York, 10,8 milyonla Cancun ve 10,8 milyonla Mekke takip ediyor. 

Euromonitor

Euromonitor’ün sıralaması böyle iken Kültür ve Turizm Bakanlığının açıkladığı rakamlar bu bilgiyi doğrulamıyor. Bakanlık verilerine göre 2023 yılında İstanbul’a gelen uluslararası ziyaretçi sayısı 17 milyon 370 bin. Bu rakamla İstanbul Londra’nın gerisine düşerek ikincilik sırasına yerleşiyor. 
                                                    Deniz                      Hava               Kara              Toplam
İstanbul Antalya turist sayıları
Kaynak: Kültür ve Turizm Bakanlığı

Euromonitor’ün raporunda açıkladığı Antalya'ya ilişkin ziyaretçi verileri de Bakanlığın açıkladığı verilerle uyuşmuyor. Euromonitor Antalya’nın ziyaretçi sayısını 16,6 milyon olarak açıklarken,  Bakanlığın açıkladığı verilerde bu rakam 14 milyon 750 bin olarak görülüyor. 

Euromonitor’ün açıkladığı özet raporda verileri nereden aldığı yer almazken, sıralamanın bulunduğu listenin altında kaynak olarak ‘Kaynak: Euromonitor’ ifadesi bulunuyor.


Bu Haber 20.02.2024 - 09:28:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.