TÜROFED'den Ukrayna pazarı ve beklentiler raporu

TÜROFED'den Ukrayna pazarı ve beklentiler raporu
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen UITT Fuarı sonrası pazarın durumunu ve beklentileri irdeleyen bir rapor hazırladı.



Ukraynalı ziyaretçilerin en önemli taleplerinden birinin TV'lerde Ukrayna kanallarına da yer verilmesi olduğu belirtilen raporda, bu yıl Ukrayna'da bir milyon bandının korunacağı ifade ediliyor.

''UKRAYNA'DA MİLLİ GELİR VE NÜFUS KÜÇÜLÜYOR''

Raporda ayrıca, ''Ukrayna ekonomisinde 2015-2016 yıllarında ciddi bir küçülme yaşanmıştır. Bilindiği üzere ülkenin turizm merkezi, Ukrayna’nın yüzölçümünün yaklaşık % 5’ini oluşturan ve 2 milyondan fazla nüfusa sahip Kırım, Rusya Federasyonu tarafından ilhak edilmiştir. Ülke sanayinin % 15’inin bulunduğu ve ihracatın % 25’ini gerçekleştiren, Donetsk ve Lugansk illerinin oluşturduğu Donbass Bölgesi'nin önemli bir bölümünün fiili kontrolü ise merkezi hükümetin elinde değildir. Milli gelir ve nüfus küçülürken, borçların yükselmesi ve dramatik biçimde aşınan para birimi, dolar bazında ülkenin borçluluk oranını % 40’lardan % 100’lere çıkardı. Ukrayna’nın para birimi Grivna, Amerikan doları karşısında % 70 oranında devalüe olarak son senelerde dünyada en çok değer kaybeden para birimlerinden olmuştur. Toprak kayıpları ve genel istikrarsızlık yüzünden ihracatta da ciddi daralmalar meydana gelmiştir.'' ifadelerine de yer veriliyor.




Bu Haber 04.04.2017 - 12:12:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.