Polonya Başbakanı Donald Tusk: Savaş öncesindeyiz!

Polonya Başbakanı Donald Tusk: Savaş öncesindeyiz!
Polonya Başbakanı Donald Tusk'un açıklaması, Avrupa kamuoyunun savaş ihtimaline hazırlanması olarak yorumlandı.

Rusya-Ukrayna savaşında ABD-İngiltere çizgisini takip ederek çatışmalarının uzamasından yana tavır alan ve diplomasiyi işletmek yerine Ukrayna'ya daha fazla silah gönderen Avrupalı devletler, kamuoyunu yeni bir savaş ihtimaline hazırlamaya çalışıyor. 

Bu söylemi destekleyecek en önemli açıklama ise, ABD'nin bölgedeki en büyük müttefiki Polonya'dan geldi. Die Welt ve La Repubblica'nın da aralarında bulunduğu gazetelere röportaj veren Polonya Başbakanı Donald Tusk "Savaş öncesi dönem başladı" dedi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre "Kimseyi korkutmak istemediğini" söyleyen Tusk, bununla birlikte artık savaşın geçmişte kalmış bir konsept olmadığını, bugünün bir gerçeği olduğunu vurguladı.

Ukrayna'nın savaşı kaybetmesi durumunda hiç kimsenin güvende olmayacağını iler süren Tusk, "Biliyorum, özellikle daha genç nesiller için kulağa kahredici geliyor ama artık savaş öncesi döneme girdiğimiz gerçeğine alışmamız gerekiyor" diye konuştu.

AB'nin zihinsel olarak sınırlarını ve topraklarını korumak için savaşmaya hazırlanması gerektiğini söyleyen Tusk, "Şu anda en endişe verici şey kelimenin tam anlamıyla her senaryonun mümkün olması. Hitler Almanya'sının teslim olmasıyla 2. Dünya Savaşı'nın sona erdiği 1945'ten beri böyle bir durum görmedik"  dedi.


Bu Haber 29.03.2024 - 14:47:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.