Erkan Yağcı: 100 yılda Türkiye izleyen değil izlenen destinasyon haline geldi

Erkan Yağcı: 100 yılda Türkiye izleyen değil izlenen destinasyon haline geldi

Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir mesaj yayınlayan Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı, bu süreçte Türkiye turizminin gelişimine dikkat çekti.


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı, Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet’in 100 yılında Türkiye turizm sektörünün gelişimine değinen Yağcı’nın açıklamaları şu şekilde:

“1923 yılında yaklaşık 5 bin ziyaretçi ile turizme başlayan Türkiye Cumhuriyeti, 100’üncü yılında 50 milyondan fazla turiste ulaşarak dünyada eşine az rastlanan bir gelişme gösterdi.

Özellikle bu gelişme, 1983’den sonra görülen kitle turizmi (paket tur ve her şey dahil) hareketleri ile desteklendi.

Öyle ki, dünya yıllık yüzde 4-5 dolayında gelişirken, Türkiye bazı yıllarda 2 veya 3 katı büyüme gösterdi.

Son yıllarda; 2016, 2020-2021 gibi önemli daralma yıllarının ardından Türkiye 2 yılda toparlanarak eski büyüme trendine ulaştı.

100 yıllık süre içinde Türkiye, dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 5 ülkesi içine girerken, turizmden de en çok gelir elde eden destinasyonları içinde yerini aldı.

Bugün itibariyle 100 milyar dolara yakın tesis yatırımları değerine ulaşan ülkemiz, doğrudan ve dolaylı olarak 2 milyondan fazla insana iş imkanı sağlıyor.

Denebilir ki; Türkiye özellikle 1980 sonrası yıllarda, yalnızca izleyen değil aynı zamanda ve daha çok izlenen destinasyon konumuna yükselmiştir.

Bu gelişim; nicelik ve nitelik olarak, Cumhuriyet değerlerinin ve geçmiş kültür mirasımızın da bir sonucudur.

Son yıllarda, kamu ve sektör işbirliği içinde yaratılan “çözüme yönelik paylaşımcı iklim” bu sonuçların elde edilmesinde önemli bir aşamadır.

Bu nedenle, 100 yıllık Cumhuriyet ve turizm sürecinde emeği bulunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk dahil herkese şükranlarımızı sunarız.”



Bu Haber 27.10.2023 - 13:41:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cumhuriyet

    Alp Onganer 28.10.2023 - 05:11

    Bu nasıl cumhuriyet kutlama yazısı yada konuşması. 100. Yıl coşkuyla kutlanacagina rakamlar ile günün önemini bogmussun başkan.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.