Türkiye yüksek fiyatla Alman turisti kaçırdı, şimdi yüzde 25 indirim yaptı

Türkiye yüksek fiyatla Alman turisti kaçırdı, şimdi yüzde 25 indirim yaptı
Alman tur operatörleri, yaz sezonu son dakika satışlarının, düşük doluluk oranalrı ve gerçekleştirilen fiyat indirimleri sebebiyle artış göstereceği değerlendirmesinde bulundu. Uzmanlara göre, sezona yüksek fiyatla girerek Alman turistleri kaçıran Türkiye'de, doluluklar düşünce yapılan indirimler son dakika satışlarını yükseltecek.


TurizmGüncel

Almanya pazarında, yaz sezonu satışları düzenli bir artış gösterdi. GfK araştırmacılarına göre, bu yıl seyahat acentelerinin gerçekleştirdiği satışlar, geçtiğimiz yılın mayıs ayına göre yüzde 7.5 yükselmiş durumda.

Alman tur operatörleri satışlardan genel olarak mutlu olsa da, doluluk oranlarının düşük olması ve gerçekleştirilen fiyat indirimleri sebebiyle rakamların son dakika satışları ile yükselebileceği görüşünde. Örneğin, DER Touristik CEO’su René Herzog, onlarca işletmenin henüz hedeflerinin altında olduğunu belirtti.

'TÜRKİYE'DE SON DAKİKA SATIŞLARI YÜKSEK OLACAK'

Alman operatörler, son dakika satışlarının özellikle Türkiye’de yüksek oranlarda gerçekleşeceğini dile getirdi. Operatörlerin değerlendirmesine göre, Türkiye sezona fiyat artışı ile başlayarak Alman turistlerin talebinde düşüşe sebep oldu, ancak Rus turist sayısında yaşanan sert düşüşten dolayı oldukça zor durumda kaldı.  Hedeflerini tutturamayan otellerin ve diğer tedarikçilerin yüzde 25’e varan indirimlere gitmesi, karşılığını bulmaya başladı. Örneğin DER Touristik, bariz düşüş gösteren Türkiye rakamlarını tek haneli büyümeye çevirmeyi başardı.

'MISIR'DA ARTIŞ DEVAM EDEBİLİR'

Mısır satışları, iyi gitmesine rağmen hala büyüme potansiyeli gösteriyor. RTK ve Reiseland seyahat acentesi zincirinin başkanı Thomas Bösl, Mısır’ın iyi yolda olduğunu ancak henüz hedefledikleri rakamlara ulaşamadıklarını belirtti.

'TUNUS TANITIMA AĞIRLIK VERMELİ'

Bu yılın başında gerçekleşen terör saldırısı sebebiyle yaşanan talep düşüşünü yüksek indirim oranlarıyla kapatmaya çalışan Tunus’un işleri ise, yolunda gitmiyor. DER Touristik CEO’su René Herzog, tüketiciye dönük bir kampanyanın, uygun fiyata kum-güneş tatili sunan Tunus için faydalı olabileceğini dile getirdi.



Bu Haber 25.06.2015 - 14:33:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.