FTI'dan 'sendeliyor' iddialarına yanıt

FTI'dan 'sendeliyor' iddialarına yanıt

Almanya'nın önde gelen tur operatöründen FTI, şirketin finansal durumunun kritik olduğuna ilişkin iddialara yanıt verdi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'nın üçüncü büyük tur operatörü FTI, şirketin geleceği ile ilgili iddialara 'çift haneli büyüme' ile yanıt verdi. FTI Group'un 2021-22 dönemine ait mali tabloları, şirketin mali durumu ve geleceği ile ilgili bir tartışmaya yol açmıştı. Seyahat acentesi derneği VUSR, operatörün geleceği ile ilgili şeffaflık çağrısında bulunmuş ve bu çağrı bir anda sektörde alarm zillerinin çalmasına neden olmuştu.

“Operasyonel ve stratejik olarak iyi performans sergiliyoruz”

Konuyla ilgili olarak bir Alman turizm haber portalına açıklama yapan FTI, "Pandemi döneminde diğer şirketler gibi biz de sıkıntı yaşadık. Neyse ki o zamandan bu yana ciddi şekilde toparlandık. Hem 2022-23 sezonunda hem de içinde bulunduğumuz 2023-24 sezonunda operasyonel ve stratejik olarak iyi bir performans sergiliyoruz." açıklamasını yaptı.

2021-22 mali döneminde 3,8 milyar euro ciro yapan ancak 91 milyon euro zarar eden FTI'ın, Ekonomik İstikrar Fonu ve devlet desteği olmaması durumunda kasvetli bir sürece gireceği ifade ediliyor. Kaldı ki zarar eden tek şirket FTI değil. TUI de aynı dönemde 213 milyon euro zarar ve 2 milyar euro borç bildirdi.

2022-23 dönemi cirosunun 4,1 milyar euro olması bekleniyor

Geçici verilere göre FTI'ın 2022-23 satışları bir önceki yılın yüzde 10 üzerinde. Bu da 4,1 milyar euro gibi rakama tekabül ediyor. Yaz sezonu satışlarının da oldukça pozitif seyrettiğini kaydeden FTI, rezervasyonlarda çift haneli artış olduğunu açıkladı. FTI'ın sahibi olduğu otellerde de durumun benzer olduğu açıklandı.

2023-23 mali dönemini orta çift haneli büyüme ile kapatmayı hedeflediklerini belirten FTI, yatırımcı arayışı ile ilgili ise yeni bir gelişme olmadığını bildirdi.



Bu Haber 26.02.2024 - 15:05:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.