Türk tatilciyi kur vurdu: Avrupa hayal oldu

Türk tatilciyi kur vurdu: Avrupa hayal oldu

Döviz kurunda yaşanan yükseliş ile Türkiye, Avrupalı turist için ucuz tatilin ana noktası olurken, Türk tatilci için Avrupa tatili hayal oldu.


Sözcü’de yer alan haberde, Pandemi nedeniyle büyük kayba uğrayan tatil ve iş seyahatleri tüm dünyada temkinli bir toparlanma seyrine girerken, Euro ve doların geldiği seviye ile yabancı turist için Türkiye tatil cenneti, yerli turiste Avrupa tatili hayal oldu.

Tek gecelik Yunanistan ve Bulgaristan seyahatlerinin 79 Euro'dan başladığı bu dönemde 3 günlük Viyana tatili ise 275 Euro'yu seviyelerinde. Tur paketleri ise Lviv, Dubai, Kiev, Selanik, Bansko gibi lokasyonlara kaymış durumda. Bir dönem revaçta olan 7 gece 9 günlük Vietnam Kamboçya turları ise 1.699 dolardan satılırken, 7 gecelik New York Miami turlarının bedeli 1.499 doları buluyor.

“Kişi başı harcama 669 dolara düştü”

Sınır kapılarının kontrollü olarak açılması ile birlikte seyahatler Türkiye'de de yeniden hareketlenirken, kişi başı harcamalarda ise azalma olduğu görülüyor. TÜİK verilerine göre 2021'in ilk çeyreğinde 840 dolar olan kişi başı harcama, ikinci çeyrekte 848 dolara çıkarken, 873 bin kişinin yurtdışına seyahat ettiği 3. çeyrekte ise kişi başı harcama 669 dolara düştü.

“Turist kendini nerede güvende hissediyorsa oraya gidiyor.”

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, yurtdışı seyahatlerinin son 2-3 ayda hareketlendiğini ve henüz normalleşmeden uzak olsa da beklentilerinin üstüne çıktığını belirterek Mısır gibi 10 yıldır satılmayan destinasyonların da talep görmeye başladığını söyledi. Onaran, “Kur çok etkiliyor. Oynaklık çok yüksek ve kâr marjlarımız da çok düşük olduğu için kur fiksleşmesi yapamıyoruz ama biz satışlarımızı TL ile yapıyoruz. Her kur artışında elimizden geldiğince fiyatlarımızı değiştirmemeye çalışıyoruz ama bir noktaya kadar. Kesinlikle şu an hangi destinasyonlar açıksa ve kendini turist nerede güvenli hissediyorsa oraya gidiyorlar. Kısa uçuş ve kısa destinasyonlar öne çıkıyor. Hâlâ uygun fiyatlı paketler çıkarabiliyoruz” şeklinde konuştu.



Bu Haber 13.12.2021 - 12:18:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.