Kapadokya’da balonlar çöp yığınlarının üzerinde uçuyor 

Kapadokya’da balonlar çöp yığınlarının üzerinde uçuyor 
Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden Kapadokya’da gelişi güzel dökülen çöp ve molozlar,  hem çirkin bir görüntü oluşturuyor hem de ziyaretçilerin tepkisine neden oluyor.

UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesinde yer alan Kapadokya'da ortaya çıkan görüntüler hem turizmciler hem de bölgeyi ziyaret edip balon turuna çıkan turistleri rahatsız ediyor. 

Bölgenin korunması ve planlı gelişimi için Kapadokya Alan Başkanlığı ismiyle tam yetkili bir kurum bulunmasına rağmen, Kapadokya bu çirkin görüntüden kurtulamadı. 

Kapadokya Çöp yığınları

Turizmciler, balon uçuşlarından ATV, at ve safari, yürüyüş parkurları gibi birçok konuda ciddi yaptırımlar uygulayan Kapadokya Alan Başkanlığı'nın peri bacaları arasına ve vadilere dökülen çöp ve molozlara sessiz kaldığını ifade ediyor. 

Bölge turizmcilerinden Yavuz Ayhan, “Kapadokya’ya gelen turistlerin ve misafirlerin bana en büyük dert yandıkları konu çevreye atılan pislikler. Her gün Kapadokya’da molozlar sıralanıyor. Geçen hafta da gelen misafirler balonla gezerken yüzlerce, binlerce çöp poşetlerini vadide gördüklerini söylediler. Ben de bunun üzerine inanamadım ve gittim bizzat gözlerimle de gördüm. Kapadokya'daki çirkin yapılaşmalara karşı geliyorlar. Tamam haklı olarak gelebilirler. Ama Kapadokya’nın doğal bölgesine atılan bu çöplerle ilgili neden hiçbir şey yapmıyorlar, neden tedbir almıyorlar? Bölgeye atılanlar moloz değil çöp. Bu konuda yetkililiklerden yardım istiyorum” şeklinde konuştu.

Kapadokya Çö Yığını

Kapadokya Çöp Yığını


Bu Haber 16.05.2024 - 08:37:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.