EasyJet'te Johan Lundgren dönemi kapanıyor 

EasyJet'te Johan Lundgren dönemi kapanıyor 
EasyJet'in CEO'su Johan Lundgren, şirketteki görevini bırakıyor. Yerine ise, içeriden bir isim,  Kenton Jarvis geçiyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

2017 yılından bu yana İngiltere merkezli bütçeli hava yolu EasyJet'in CEO koltuğunda oturan Johan Lundgren, 2025'in başında görevinden ayrılıyor. Lundgren'in koltuğuna ise, içeriden bir isim olan, şirketin Mali İşler Direktörü Kenton Jarvis geçiyor. Jarvis, 2022 yılından bu yana EasyJet bünyesinde görev yapıyor. 
 
Daha önce, başta TUI olmak üzere, çeşitli tur operatörlerinde çalışan Johan Lundgren, koronavirüs krizi gibi zor bir dönemde şirkete kaptanlık etti. EasyJet'in yalnızca kar eden rotalara uçacak şekilde ayarlama yapan Lundgren, yüksek vergiler ve havalimanı maliyetleri nedeniyle Almanya pazarından çıkma eğiliminde olan şirketi yeniden Almanya pazarında döndürdü.  

Şimdi Lundgren'in sene sonuna kadar Jervis'in geçişini organize etmesi bekleniyor. 58 yaşındaki Johan Lundgren'in yerine geçecek olan Kenton Jarvis'in birinci görevi, şirketin mali hedeflerini gerçekleştirmek olacak. Lundgren gibi, daha önce TUI'de çalışmış olan Jarvis, Pricewaterhouse Coopers, Adidas ve Airtours Holidays gibi şirketlerde de görev almıştı.


Bu Haber 16.05.2024 - 12:27:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.