‘Turizm kıvrımlarımızla da ilgilidir’ dedi, Uganda karıştı

‘Turizm kıvrımlarımızla da ilgilidir’ dedi, Uganda karıştı

Uganda Turizm Bakanı Godfrey Kiwanda’nın ‘kıvrımlı kadın yarışması’ projesi ülkede tepkiye neden oldu.


Uganda, Turizm Bakanı Godfrey Kiwanda’nın ülkeye turist çekmek için ‘kıvrımlı kadın yarışması’nı düzenlemesini tartışıyor. Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Godfrey Kiwanda, güzellik kraliçelerinin yabancıları ülkeye çekebileceğini ve turizm patlaması yaratabileceğini belirterek, ‘’Turizm sadede hayvanlarla (safari turlarını kast ediyor) ilgili değildir. Turizm yiyeceklerimizle, yürüyüşümüzle, yaradılışımızla ve kıvrımlarımızla da ilgilidir.’’ dedi.

Turizm Bakanının bu konuşmasına ülkedeki kadın hakları savunularından tepki yağdı. Kadınların aşağılandığını düşündükleri güzellik yarışmasının engellenmesi için mahkemeye başvuran kadın hakları savunucuları, ‘’Turizm Bakanı ne cüretle kadınları aşağılama ve bedensel bütünlüklerini istismar etme cüretini kendinde görüyor. Çok kızgınız ve bu nedenle özü dilemesini bekliyoruz. İstifasını talep ediyoruz, çünkü bakan olmayı hal etmiyor.’’ ifadelerini kullandı.

DW Türkçe’d yer alan haberde, bakanın projesini destekleyenlerin de karşı çıkanların da bulunuğu ifade edildi.

Bakan ise Meclis’te konuyla ilgili eleştirilere cevap verdi. Amacının turizm için kdın bedenini kullanmak olmadığını belirten Bakan, kendi ülkelerine özgü güzellik anlayışını dünyaya tanıtmayı amaçladığını söyledi.

Uganda Turizm Bakanı
Uganda Turizm Bakanı Godfrey Kiwanda



Bu Haber 16.03.2019 - 11:31:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.