Thomas Cook yeniden yapılandı, işte Songül Göktaş'ın yeni görevi

Thomas Cook yeniden yapılandı, işte Songül Göktaş'ın yeni görevi
Avrupa’nın en büyük ikinci turizm grubu Thomas Cook, Avrupa için Almanya merkezli yeni bir entegre tatil üretim modeline geçiyor. Bu kapsamda, tur operatöründe yeni görevlendirmeler yapılırken, Öger Tours Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati'nin de görev kapsamı değişti...


TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook, bir süredir üzerinde çalıştığı ve 2018’de tamamlanması bekleyen entegre tur operatörlüğü modeli için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Modele göre, tur operatörü pek çok Avrupa pazarı için ortak üretim yapacak. 
 
ÖNEMLİ GÖREVLENDİRMELER YAPILDI

Bu hafta, plan çerçevesinde tur operatöründe önemli görevlendirmeler yapıldı. Thomas Cook Batı Avrupa ve Rusya sorumlusu Thomas Hahn, aynı zamanda kaynak pazarlar başkanlığı görevini de yürütecek. 

Thomas Cook Merkez ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Stefanie Berk, Thomas Hahn’ın görevlendirmesinin yanında, odaklanmış üretim yapacak ekipler oluşturmak amacıyla1 Ekim’den itibaren geçerli olacak yeni görevlendirmeleri açıkladı. Açıklamaya göre, 3’ü tur operatörünün Almanya merkez ofisi olan Oberursel’de yer almak üzere 4 adet merkezi üretim birimi oluşturulacak. 

4 BİRİM KURULACAK

Andreas Thams, Avrupa ürün ve verim başkanlığı ile uçuş ve otel kapasite koordinasyon işlerini yürütecek. Kaynak pazarlarda ürün üretiminden sorumlu olacak 4 ekibin sorumluları, Thams’ın altında çalışıyor olacak. 

Başlangıçta, bu kaynak pazarlar Merkez/Doğu Avrupa ile Batı Avrupa ile sınırlı olacak. Pazarlara Belçika ve Hollanda dahil olurken, Fransa daha sonra entegre edilecek. 
 
SONGÜL GÖKTAŞ ROSATİ’NİN DE SORUMLULUK ALANI GENİŞLİYOR

Sascha Büsseler, Balear Adaları, Kanarya Adaları ve Bulgaristan verim sorumlusu olarak en önemli destinasyonlarda görev üstlenmiş olacak. Öger Tours Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, Türkiye’yi Almanya yanında Belçika ve Hollanda’da pazarlamakla sorumlu olacak. 

Belçikalı yönetici Chris de Waele ise Yunanistan, Portekiz, İspanya Anakara ve Kuzey Afrika sorumlusu olurken, Sonja Karl ise uzak mesafe ve uzman tatillerden sorumlu olacak. 

Bu merkezi üretim birimleri, kapasitelere göre paket turlar oluştururken, kaba fiyatlandırma da yapacak. Ancak kaynak pazarlarda uçuş ve fiyatlarda yerel ihtiyaçlara göre ince ayarlamalar yapılabilecek. 

120 MİLYON EURO TASARRUF EDECEK

Berk, yeni planlamaya dair yorum yaparak ‘’Uzun süre çalışmalar yaparak merkezileştirmenin en iyi şekilde işleyebileceği bir çizgide buluştuk.’’ ifadelerini kullandı. 

Berk, yerel pazarların satış ve pazarlamadan sorumlu olmaya devam edeceğini vurgulayarak, ‘’Merkezileşme ile birlikte önemli bir tecrübeyi tüm pazarlarımıza yaymış olacağız. Bu sayede yerel iş gücümüz talebe, müşterilerin ihtiyaçlarınave hedef gruplarla iletişime geçme sorumluluğuna daha rahat odaklanabilecek. 

Thomas Cook, yeni işletme modeliyle 100-120 milyon euro civarında tasarruf etmeyi öngörüyor. Harcamalardaki bu tasarrufun parallel yapılanmaları elimine etmekten kaynaklanacağı belirtiliyor.
 



Bu Haber 22.09.2016 - 14:10:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.