Sıcak hava balonunda Kapadokya'ya 9 yeni rakip geliyor

Sıcak hava balonunda Kapadokya'ya 9 yeni rakip geliyor
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kapadokya dışında Türkiye'nin 9 noktasının daha sıcak hava balonu uçuşlarına müsait olduğunu açıkladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM), sıcak hava balon taşımacılığının Burdur-Bucak, Denizli-Pamukkale, Adana-Kozan, Bitlis-Ahlat, Ankara-Polatlı, Afyonkarahisar-İhsaniye, Eskişehir-Seyitgazi, Samsun-Bafra ve Aksaray-Ihlara'da da yapılabileceğini belirledi.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Dünya gazetesinde yer alan habere göre SGHM, turizmin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması amacıyla, Kapadokya'nın yanında, 9 ilde daha balon uçuşu yapılabilmesine yönelik çalışmalarını tamamladı.

SHGM tarafından ülkenin farklı bölgelerinde balon uçuşlarının cazip hale getirilmesi amacıyla yayımlanan "Balon Uçuşlarını Teşvik Genelgesi" kapsamında, ulaşan taleplerin değerlendirilmesi sonucu 9 nokta balon uçuşlarına uygun bulundu.

DENİZLİ'DE LİSANS ALAN İŞLETME SAYISI 8'E ÇIKTI

Sıcak hava balonculuğunda ülkenin taşıdığı potansiyeli daha da geliştirmek amacıyla geçen yıl balon uçuşlarına açtığı Pamukkale bölgesini de genelge kapsamına alan SHGM, bu bölgede 5 işletmeye sıcak hava balonlarıyla ticari havacılık faaliyetleri yapmak üzere ruhsat verdi.

İlgili yönetmelik kapsamındaki gereklilikleri sağlayan 5 işletmeye verilen izinlerin yanı sıra 3 işletmeye daha gerekli şartları tamamlamak üzere ön izin sağlandı.

Söz konusu işletmelerin de asıl ruhsat almaya hak kazanması halinde Pamukkale'de faaliyet gösteren işletmelerin sayısı 8'e çıkacak.



Bu Haber 28.09.2018 - 10:55:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.