Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği’ne kadın başkan

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği’ne kadın başkan

Hamit Kuk’un TÜRSAB yönetim kuruluna seçilmesi üzerine, SAYD’ın yönetim kurulu başkanlığına Fidan Kepez getirildi..


Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği’nde Başkan değişti. SAYD Başkanlığını yürüten Hamit Kuk, Derneğin 25 Aralık 2019 tarihinde yaptığı olağan yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulu başkanlık görevinden istifa etti. 24.Olağan Genel Kurulunda TÜRSAB yönetim kurulu üyeliğine seçilmesi vesilesi ile SAYD başkanlık görevini bırakan Hamit KUK’un yerine derneğin genel sekreterlik görevini yürüten İlknur Fidan Kepez oy birliği ile SAYD yönetim kurulu başkanlığına getirildi.

Kurulduğu günden bu yana ilk defa bir kadın başkan tarafından yönetilecek olan SAYD’da daha önce iş yoğunluğu sebebiyle dernek Başkan Yardımcılığı görevini bırakan Öner Uygun’dan boşalan göreve de Meeting Point Türkiye yöneticilerinden Mehmet Özseren getirildi. İlknur Fidan Kepez’den boşalan Genel Sekreterlik görevine ise Engin Havacılık’ın sahibi Mehmet Gem seçilirken, daha önce Sayman olarak görev yapan Öznür KÖSE ise aynı görevi yürütmeye devam edecek.

İlk defa SAYD’da bir kadın Başkanın seçildiğinin altını çizen yeni başkan İlknur Fidan Kepez, hemen her alanda kadınların çok zor şartlar altında olduğu bir ülkede SAYD gibi önemli bir derneğin başkanlığına oy birliği ile seçilmiş olmasını çok anlamlı bulduğunu ve derneğin vizyonunu gösterdiğini belirtti. Bu güne kadar derneği yöneten çok değerli başkanlardan sonra bu görevi ilk defa bir kadın olarak yürütecek olmanın heyecanını yaşadığını ve artık SAYD’a kadın elinin değeceğini söyleyen İlknur Fidan Kepez, SAYD’ın ana hedefi olan turizm sektörünün önündeki sorunları ortadan kaldırmak için sektör dimaniklerine uygun yeni fikirler ve stratejiler ortaya koyarak sektöre yön verenler arasında olmaya devam edeceklerini belirtti.

SAYD başkanlık görevini bırakan Hamit Kuk ise, ‘’Başkanlık görevi ile birlikte TÜRSAB yönetim kurulu üyeliğini devam ettirmemin SAYD’ın özgür ve bağımsız kimliği ile örtüşmeyeceğini ve etik olmayacağını düşünerek çok severek yürütmekte olduğum bu görevimi bıraktım. Bugüne kadar hiçbir kurum veya kuruluşun devamı veya alternatifi olmadığımız gibi hiçbir kurumun ya da kişilerin borazanlığını da yapmadık. Derneğimizin her bir üyesinin seyahat acenteciliği sektöründe çok önemli görevlerde bulunan seçkin insanlardan oluştuğunu, bu kişilerin engin birikimleri ile sektöre dair söyleyecek daha çok şey olduğunu düşünüyorum.  SAYD, tıpkı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağımsız bir şekilde sektöre dair fikirlerini özgürce söyleyecek ve yeni başkanımızla beraber kendi yolunda yürümeye devam edecektir.’’ dedi.



Bu Haber 02.01.2020 - 18:26:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.