Recep Yavuz: Keşke Bakanımız Moskova’dan Almanya’ya uçsaydı

Recep Yavuz: Keşke Bakanımız Moskova’dan Almanya’ya uçsaydı

Antalya Kent Konseyi Turizm Grup Başkanı ve NBK Turizm Genel Müdürü Recep Yavuz, Turizm Meclisi TV’de sektörün gündemini değerlendirdi.


‘’Asıl sorun açıklama yapılmaması’’

Programın başlangıcında Kültür ve Turizm Bakanlığının ‘Aşılıyım’ mottolu tanıtım filmi ile ilgili değerlendirme yapan Recep Yavuz, ortaya böyle bir filmin çıkmasında art niyet olmadığını, bunun bir tanıtım hatası olduğunu ifade etti. Tanıtımda geniş bir çevrenin görüşü alınmadığında bu tip aksaklıkların ortaya çıktığına dikkat çeken Yavuz, ‘’Asıl sorun buna ilişkin bir açıklama yapılmamış olması’’ dedi.

Rusya en geç temmuzda açılır’’

Bakan Ersoy’un Rusya’ya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la gitmesinin sorunun siyasi olduğuna işaret ettiğini söyleyen Yavuz, Rusya’nın Mısır’ı bir süreliğine açabileceğini, ancak en geç temmuz ayından itibaren Rus turistlerin Türkiye’ye yeniden döneceğini öngörüyor.

‘’Bakanımız keşke Moskova’dan Almanya’ya uçsaydı’’

İngiltere ve Almanya’ya ilişkin beklentilerini de dile getiren Recep yavuz, ‘’Keşke bakanımız Moskova’dan Almanya’ya uçsaydı ve Almanya ile de aynı görüşmeleri yapsaydı. Çünkü şu anda turizmcinin yapabileceği çok fazla bir şey yok. Yapılacak tel şey, devlet arasındaki sorunları aşarak turizmin kapılarını açmaya çalışmak.’’ dedi.

‘’Geçen yılın birkaç milyon üstüne çıkarız’’

‘Bu yıl Türkiye’ye ne kadar turist beklediği’ şeklindeki soruya ise Yavuz, 30 milyon rakamına ulaşmanın zor olduğunu, geçtİğimiz yıl gelen ziyaretçi sayısının birkaç milyon üstüne çıkılabileceği yanıtını verdi.



Bu Haber 18.05.2021 - 15:08:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Misafir degilim 20.05.2021 - 02:56

    Öyle demeyin Moskova ya geldigi gün Aeroflot haziran ayini, s7 bütün yazın uçuşlarını kapattı. Almanya ya iyiki gitmemis.

  • bilgehan karadayı 18.05.2021 - 07:28

    oradan almanyaya uçmak aklına geldimi bakalım diye sormak lazım bakana,sorsan belkide bize almanyadan damı turist geliyor diye cevap verecek :))) , mayısta rusya ,haziranda ingiltere ,temmuzda almanya derken sezon bitmiş bir avuç turistle :))))))) adam 30 milyon turist den bahsediyor ,kendi 2000-2500 kişilik otelinde 250-300 kişi var ...yazıklar olsun !!! yaktınız bu kadar turizmciyi ... dahada istifa etmiyor veya görevden alınmıyor ya arkadaş !!! bu ülkede hiçbir zaman bu kadar kötü ve beceriksiz bir turizm bakanı olmadı ...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.